Rămâi conectat

Actualitate

Prețul petrolului a SCĂZUT din nou vineri: Se apropie de cea mai mare scădere săptămânală de după noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prețul petrolului a SCĂZUT din nou vineri: Se apropie de cea mai mare scădere săptămânală de după noiembrie

În cursul zilei de vineri, 11 martie, prețul petrolului s-a micșorat din nou și este pe cale să înregistreze cea mai mare scădere săptămânală din noiembrie încoace, după ce a oscilat din cauza temerilor că mai multe țări vor interzice importurile din Rusia, în timp ce alți mari producători semnalează însă că pot majora oferta, notează Guardian.

Prețul țițeiului Brent, referința internațională, era în scădere cu 1,42%, la 107,78 dolari la ora 04:25 (ora României) după ce în ședința precedentă se corectase deja cu 1,6%. Țițeiul american West Texas intermediate s-a ieftinit cu 0,13%, la 105,88 dolari pe baril, după un declin de 2,5% joi.

După ce luni a atins maximul ultimilor 14 ani, de 139,13 dolari pe baril, Brent este pe cale să consemneze o scădere de 7% în această săptămână.

Cotația s-a mișcat joi într-un interval de 25 de dolari, după ce Emiratele Arabe Unite au părut să indice că vor pompa mai mult petrol pentru a atenua interdicția privind livrările rusești către Marea Britanie și SUA.

Dar situația rămâne volatilă și nu pare să se întrevadă prea multe vești bune pentru șoferii care sunt loviți de costurile ridicate ale carburanților în multe țări occidentale.

Neil Wilson, analist la Markets.com din Londra, a declarat: „Deocamdată, piețele tranzacționează cu ochii pe titlurile din ziare, iar țițeiul rămâne super-volatil… iar situația din piețe primejdioasă”.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea