Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prețul litrului de benzină, din nou peste 5 lei la pompele din Alba Iulia. La o singură stație, 4,99 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • În timpul săptămânii, la Florea Grup se găsește cel mai mic preț la benzina cu cifră octanică 95 (4,99 lei), iar la OMW cel mai ridicat (5,12 lei).

benzina Alba Iulia02Prețul litrului de benzină a depășit, din nou, pragul de 5 lei, după ce în luna ianuarie, toate pompele din Alba Iulia afișau un preț mai scăzut de 5 lei.

Companiile petroliere au trecut imediat la creşteri de preţ la primele semne de revigorare ale barilului de petrol, astfel că în ultima perioadă benzina şi motorina s-au scumpit cu 2%, în contextul în care barilul de petrol se tranzacţionează acum cu aproape 57 de dolari, o revenire de aproape 10 dolari faţă de mijlocul lunii ianuarie.

Luni, în Alba, prețul litrului de benzină Standard 95 la Petrom este de 5,05 lei, la OMW – 5,12 lei, la Florea Grup – 4,99 lei, la Rompetrol – 5,08 lei, la Europa – 5,04 benzina Alba Iulia01lei, la Tot-All – 5,03 lei.

Prețul litrului de motorină standard este 5,27 lei la Petrom, 5,30 la Rompetrol, 5,26 lei la Europa, 5,23 la Florea Grup și 5,32 la OMW.

Este de precizat faptul că, în weekend, unele companii petroliere au prețuri mai mici la toți carburanții, iar litrul de benzină scade cu câțiva bani sub 5 lei.

benzina Alba Iulia01În 12 ianuarie, de pildă, prețul unui litru de benzină standard era de: 4,99 lei la Rompetrol și OMV, 4,93 lei la Petrom, Lukoil, Europa, respectiv 4,92 lei la Florea.

Prețul petrolului a ajuns, în 2015, la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape șase ani, iar prețul benzinei a scăzut considerabil.

La sfârșitul lunii ianuarie, prețul petrolului a scăzut până la 45,59 de dolari barilul, la bursa din New York, potrivit Wall Street Journal, ceea ce reprezintă o coborâre până la un minim nemaiîntâlnit din 11 martie 2009.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea