Prețul grâului este în scădere
Prețul grâului este în scădere după ce România, Rusia și Ucraina au anunțat recolte masive.
Prețul grâului ce urmează să fie încărcat în porturile Mării Negre a scăzut vineri cu 1,8% față de săptămâna precedentă, la 162 de dolari pe tonă, a anunțat Dmitry Rylko, director general al Ikar. Prețurile nu s-au modificat în săptămâna ce s-a încheiat în 15 iulie, după ce, în precedentele patru săptămâni, au înregistrat scăderi.
„Prețurile sunt în coborâre în urma recoltelor semnificative din Rusia, Ucraina și România”, a explicat Rylko.
Rusia și România ar urma să înregistreze recolte record, în timp ce Ucraina este așteptată să anunțe al treilea cel mai ridicat nivel de la destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991, arată datele Departamentului Agriculturii din SUA.
„Ucraina, România și Rusia au toate o producție colosală de grâu, pe care trebuie să o vindem. În mod regulat, Rusia apare câștigătoare a licitațiilor din Egipt, cel mai mare cumpărător de grâu din lume, deoarece prețul lor este mai scăzut”, a declarat Rylko.
Prețul grâului din Ucraina a scăzut săptămâna trecută cu 2,7%, la 160,5 dolari pe tonă, susțin analiștii de la UkrAgroConsult.
Luni, la bursa de la Chicago, cotațiile futures la grâu cu livrare în luna septembrie au crescut cu 3,75%, până la 4,29 dolari per bushel.
Sursa Agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Codul Rutier 2025: Plata amenzii, noua condiție pentru recuperarea mai rapidă a permisului de conducere suspendat
Codul Rutier 2025: Plata amenzii, noua condiție pentru recuperarea mai rapidă a permisului de conducere suspendat O noua regulă pentru șoferii care doresc să-și recupereze mai repede permisul suspendat. Nu mai este suficient testul grilă, trebuie să plătească și amenda. Legea a fost adoptată de parlament cu o condiție nouă clară: fără plata amenzii, nimeni […]
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare Ideea ca un aliment este automat periculos după data expirării nu este întotdeuna corectă. Informațiile aflate pe eticheta produselor alimentare pot fi ambigue, iar termenii precum „dată a durabilității minimale” sau „dată limită de consum” pot fi confuzi pentru consumatori. […]
PENSII 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere
Pensii 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere Numărul total al beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a fost, în aprilie 2025, de 914.741 persoane, cu 7.129 mai mare în comparație cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), consultate de Agerpres. Dintre aceștia, 828.358 erau pensionari […]