Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Prețul gazelor naturale produse în România şi consumate de populaţie nu va creşte până la 1 iulie 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

gaze-pretPână la 1 iulie 2015, prețul gazelor naturale produse în România şi consumate de populaţie nu va creşte, iar Guvernul şi ANRE vor elabora un nou grafic de dereglementare a pieţei de gaze, pentru perioada 1 iulie 2015-1 iulie 2021.

„Până la 1 iulie 2015 preţurile gazelor naturale produse în România şi plătite de populaţie nu vor creşte. În ceea ce priveşte preţurile gazelor naturale plătite de populaţie, Guvernul va elabora cu ajutorul ANRE un nou grafic de liberalizare pentru perioada 1 iulie 2015-1 iulie 2021, care va ţine cont de trendul descrescător al evoluţiei preţurilor din regiune ale hidrocarburilor, precum şi de perioada mai lungă de aliniere agreată cu instituţiile financiare internaţionale”, se arată într-un comunicat transmis de Departamentul pentru Energie.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a avut marţi, la Bucureşti, o întâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), ai Comisiei Europene (CE) şi ai Băncii Mondiale.

Discuţiile au vizat continuarea implementării regulilor de guvernanţă corporativă în societăţile de stat din domeniul energetic, nevoia de restructurare şi de continuare a eficientizării în unele companii de stat din energie şi liberalizarea pieţei gazelor naturale.

Liberalizarea pieţei gazelor pentru consumatorii noncasnici se va produce la termenul agreat anterior cu oficialii CE, respectiv 1 ianuarie 2015.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 17 iunie 2024: Temperaturi mai crescute decât cele normale și ploi puține. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 17 iunie 2024: Temperaturi mai crescute decât cele normale și ploi puține. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Temperaturile vor fi apropiate de valorile normale pentru această perioadă până la începutul lunii iunie, după care se vor înregistra valori ușor mai ridicate decât cele obișnuite, conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea