Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Preț lemn de foc 2024: Cât costă metrul cub la un ocol silvic Romsilva. Câți bani vor da românii să-și încălzească locuințele la iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Preț lemn de foc 2024: Cât costă metrul cub la un ocol silvic Romsilva. Câți bani vor da românii să-și încălzească locuințele la iarnă

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Românii care își încălzesc locuințele cu lemne ar avea prețuri mai mici, chiar și la jumătate dacă ar înlocui sobele cu centrale. Regia Romsilva susține că are suficiente lemne pe stoc, în condițiile în care iernile au fost mai blânde. Prețurile sunt apropiate de cele de anul trecut.

La marginea pădurii, metrul cub se vinde cu 280 de lei, fără TVA, dar la privați se mai adaugă o sută sau două de lei. Asta înseamnă investiții serioase în rezerva de lemne pentru lunile reci.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Gospodăriile încep să se umple cu stive de lemne pentru iarnă, chiar dacă în anumite zone avem temperaturi neobișnuit de mari, dar la munte este frig. Acolo, oamenii au pus deja sobele în funcțiune.

Citește și: Prețul lemnelor de foc în toamna lui 2024: Cât costă un metru cub anul acesta. Alternativa mai ieftină, cărbunele

Reprezentanții Romsilva spun că anul acesta au stocuri suficiente, iar prețurile sunt la fel ca anul trecut, respectiv 280 metrul cub fără TVA, iar asta datorită iernilor blânde din ultimii ani.

În prima parte a anului au fost valorificați circa 1,1 milioane metri cubi lemn de foc, într-o ușoară scădere față de anul precedent. La nivelul unităților există un stoc de circa 500.000 de lemn de foc, pe fondul unei ușoare scăderi din partea populației,”, spun reprezentanții Romsilva.

Comisia Europeană a recomandat renunțarea la sobe pe lemn și la centrale

Prețurile pentru lemnele de foc comercializate de privați sunt ceva mai mari. Potrivit statisticilor, în mediul rural există 3,5 milioane de locuințe care se încălzesc pe sobe cu lemne, majoritatea fiind vechi și ineficiente, ceea ce duce la un consum ridicat. Din acest motiv, specialiștii estimează costuri de aproximativ 3000 de lei pe sezon de încălzire.

Dacă sobele ar fi înlocuite cu centrale, costurile ar fi mult mai mici, spun reprezentanții industriei lemnului. Comisia Europeană a recomandat țărilor din Uniune ca până în 2029 să renunțe la sobele pe lemne și la centralele de apartament și să treacă la încălzirea centralizată cu pompe de căldură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea Repartitoarelor pentru căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii, conform legii. Instalarea unui dispozitiv costă aproximativ 200 de lei. Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, arată faptul că liberalii vor depune un proiect […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea