Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Președintele Traian Băsescu la Alba Iulia: ”În 2016 PMP îşi poate asuma obiectivul de a depolitiza instituţiile statului. Votaţi PMP!”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traian Basescu03Prezent la Alba Iulia pentru o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcară Populară Alba, pe tema „Statul de drept şi lupta împotriva corupţiei”, preşedintele României Traian Băsescu i-a îndemnat pe cei prezenţi să voteze PMP.

Acesta crede că partidul înfiinţat în ianuarie 2014 este cheia succesului pentru România şi deşi este un partid tânăr s-a impus în clasa politică actuală, iar partidele înfiinţate în „1990, `91, `92 şi-au epuizat capacitatea de a produce progres”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pentru ca statul de drept să funcţioneze, Traian Băsescu spune că nu este suficient să funcţioneze justiţia ci şi celelalte instituţii precum ANAF-ul, protecţia consumatorului, Direcţiile de Sănătate Publică, instituţiile de învăţământ sau cele sanitar veterinar

Ar trebui ca România să aibă în fruntea ei oameni profesionişti şi nu politruci. Cred că Fundaţia şi Partidul Mişcarea Populara în 2016 îşi pot asuma acest obiectiv de a depolitiza instituţiile statului. Numai aşa vom avea siguranța că suntem respectaţi (…) Nu putem spune că România este acum un stat de drept pentru că partidele au refuzat depolitizarea instituţiilor. Trebuie să existe voinţă politică pentru a se realiza aceasta depolitizare şi numirea unor oameni valoroşi. Lipsa statului de drept si corupţia ne împing şi în alte zone. Sunt riscuri pentru securitatea naţională. Ucraina este un rezultat al corupţiei crâncene. Ţara a fost atât de vulnerabila încât i s-a luat Crimeea fără să se tragă un glonţ, corupţia poate să distrugă un stat. O tară atât de bogată cum este Ucraina a ajuns să fie practic la discreţia Federaţiei Ruse”, a spus Traian Băsescu la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, în prezenţa a aproximativ 500 de persoane.

Pentru depolitizarea instituţiilor statului Traian Băsescu a avut o soluţie simplă. „Votaţi PMP pentru că acest partid nou şi-a propus ca în 2016 să obţină 30% în alegerile legislative. Sigur este un partid care s-a născut prematur. Planurile mele erau să înfiinţăm partidul după ce termin eu mandatul. S-au făcut sondaje şi s-a înfiinţat partidul în ianuarie, dar daca tot s-a înfiinţat nu putea sa nu participe la alegerile europarlamentare. În urma alegerilor din 2016 să fie partid de guvernământ. Partidele care s-au înfiinţat în 90, 91, 92 şi-au epuizat capacitatea de a mai genera progres”, a mai spus șeful Statului.

Răspunzând la o întrebare, Traian Băsescu a spus că vrea ca până în noiembrie 2014, Victor Ponta să nu mai poată deveni preşedinte.

[nggallery id=1731]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea