Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Preşedintele revoluţionarilor, Dorin Lazăr Maior şi omul lui de înceredere, Ovidiu Tition, condamnați la 7 și 5 ani de închisoare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dorin Lazăr Maior şi Ovidiu Tition (foto stânga) au venit în urmă cu 5 ani să facă afaceri în Alba unde s-au prezentat ca investitori serioşi cu planuri  mari, care urmau sa scoată doi dintre procesatorii de carne cu recunoaştere în Transilvania, Miacarn Miraslău și Oliver Invest SA Oijdea, din problemele financiare pe care le aveau. Doar că ceea ce a urmat a fost exact contrariul si printr-o serie de inginerii financiare au impins cele doua firme in faliment.

Tition este omul de încredere al lui Dorin Lazăr Maior, fost deputat PRM şi ulterior PSD (în legislatura 2000-2004), actual secretar executiv al PSD pe probleme ale revoluţionarilor. Cei doi au fost condamnați în 28 februarie de către Judecătoria Târgu Mureş într-un dosar penal de şantaj, dosar în care au şi stat în arest preventiv o perioadă de timp în urmă cu 4 ani. Controversatul afacerist Ovidiu Tition este implicat în mai multe procese comerciale şi de insolvenţă la instanţe din Braşov şi Alba.

De curând, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât definitiv, atragerea răspunderii lui Ovidiu Tition în calitate de fost administrator al societăţii „Mia Carn“ SRL Mirăslău, pentru perioada cât s-a aflat la conducerea firmei, obligându-l să returneze societății o sumă care se ridică la aproape 400.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului dintr-un dosar aflat pe rolul Judecătoriei Târgu-Mureş, dar instrumentat de procurorii DNA din Braşov,  în perioada noiembrie – decembrie 2006, Lazăr Dorin Maior şi Ovidiu Tition au exercitat acte de constrângere constând în violenţe sau ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legătură cu acordarea nelegală a unor credite de către Romexterra Bank–Sucursala Braşov, asupra părţilor vătămate în scopul dobândirii, în mod injust, a sumei de 2.000.000 de lei.

Pentru faptele de mai sus, Dorin Lazăr Maior  şi Ovidiu Tition au fost condamnați ieri de Judecătoria Târgu-Mureş la 7, respectiv 5 ani de închisoare pentru şantaj.  Hotărârea instanței nu este definitivă și a fost atacată cu recurs de către inculpați.

Potrivit Agenției de știri Agerpres, în 2012, Dorin Lazăr Maior a coordonat şi a participat la toate mitingurile USL împotriva guvernului Boc, a deciziilor Curţii Constituţionale a României a procurorilor DNA şi a activităţii ANI. DNA şi ANI erau catalogate de Dorin Lazăr Maior drept „instituţii staliniste care îi terorizează pe politicieni şi oameni de afaceri”.

Dorin Lazăr Maior a mai deţinut în Alba Iulia un bar-restaurant, închiriat în clădirea Mosquito. Tot acolo, el ţinea şedinţele Consiliului Naţional al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Revoluţionare din Decembrie 1989, UNORD 89, al carui preşedinte este.

sursa foto: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea