Rămâi conectat

Politică Administrație

Președintele Parcurilor Industriale din România: Componenta ”Cercetare – Inovare – Dezvoltare” situează Parcul Industrial Cugir pe poziția a III-a printre competitori

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Brașov a avut loc, recent, Adunarea Generală a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri A.P.I.T.S.I.A.R.), eveniment care a avut pe agenda de lucru Raportul de activitate pe anul 2017.

După cum ne-a relatat președintele APITSIAR, dr. ing. Emil Muntean – director general la Parcul industrial Cugir, la data de 31 decembrie 2017 asociaţia (APITSIAR) cuprindea un număr de 32 de membrii din care 6 au opinat pentru calitatea de membru afiliat. In  cazul parcurilor TETAROM, PLOIEŞTI, ORADEA, WDP Developement şi CTP Invest,  acestea funcţionează de fapt ca un grup de parcuri sub aceeaşi administraţie.

S-a evidențiat faptul că în anul 2017, contextul intern şi internaţional a continuat să fie unul care a marcat întăririrea rolului noilor structuri de afaceri,  precum şi semne vizibile de implicare mai accentuată ale administraţiilor publice locale în dezvoltarea locală şi regională.

Astfel, parcurile industriale de succes s-au afirmat şi remarcat în regiuni şi judeţe cu tradiţie în dezvoltare, dar şi cu factori politici sau administraţii locale cu performanţe în domeniul economic.

În cursul anului trecut s-a participat la conferinţa cu tema ,,REINDUSTRIALIZAREA ROMÂNIEI – PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI”, care s-a desfăşurat la sediul  Camerei de Comerţ şi Industrie a României în organizarea publicaţiei ,,Legal Magazin”.

Totodată, asociaţia a luat parte la  cea de a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Transporturi şi Logistică, TransLogistica 2017 – cel mai important eveniment de acest gen din România şi din Regiune, precum şi la Conferinţa internaţională – Romania HUB Logistic, organizată în deschiderea acesteia, care s-a desfăşurat în perioada 12-14 octombrie 2017, în Centrul expoziţional Romexpo Bucureşti.

Potrivit lui Muntean, s-a remarcat faptul că totuşi sunt parcuri industriale care au reuşit să atragă investitori de mare calibru.

Ca exemplu pot fi remarcate Parcurile industriale din Grupul Ploieşti, Grupul TETAROM,  West Park Prahova, CUGIR , Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, WDP Development, Moreni, Tehnopolis Iaşi, Mureş, ICCO şi Prejmer- Braşov, SEMA Parc Bucureşti şi altele.

,,Se demonstrează în acest fel că, dacă se implică serios Consiliiile judeţene, prin politici de dezvoltare cu sprijin intern sau comunitar, printr-un management bun, pot fi obţinute rezultate la nivel european.

Rezultatele bune ale unor parcuri industriale pot fi apreciate şi prin componenta “Cercetare-Dezvoltare-Inovare” realizată cu greu de puţini competitori. Se remarcă în ordine parcurile industriale: TETAROM, Ploieşti, Tehnopolis Iaşi, Galaţi, Sibiu, Braşov, Moreni”, a conchis Emil Muntean. (C.P.)  

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea