Președintele Parcurilor Industriale din România: Componenta ”Cercetare – Inovare – Dezvoltare” situează Parcul Industrial Cugir pe poziția a III-a printre competitori

La Brașov a avut loc, recent, Adunarea Generală a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri A.P.I.T.S.I.A.R.), eveniment care a avut pe agenda de lucru Raportul de activitate pe anul 2017.

După cum ne-a relatat președintele APITSIAR, dr. ing. Emil Muntean – director general la Parcul industrial Cugir, la data de 31 decembrie 2017 asociaţia (APITSIAR) cuprindea un număr de 32 de membrii din care 6 au opinat pentru calitatea de membru afiliat. In  cazul parcurilor TETAROM, PLOIEŞTI, ORADEA, WDP Developement şi CTP Invest,  acestea funcţionează de fapt ca un grup de parcuri sub aceeaşi administraţie.

S-a evidențiat faptul că în anul 2017, contextul intern şi internaţional a continuat să fie unul care a marcat întăririrea rolului noilor structuri de afaceri,  precum şi semne vizibile de implicare mai accentuată ale administraţiilor publice locale în dezvoltarea locală şi regională.

Astfel, parcurile industriale de succes s-au afirmat şi remarcat în regiuni şi judeţe cu tradiţie în dezvoltare, dar şi cu factori politici sau administraţii locale cu performanţe în domeniul economic.

În cursul anului trecut s-a participat la conferinţa cu tema ,,REINDUSTRIALIZAREA ROMÂNIEI – PROVOCĂRI ŞI OPORTUNITĂŢI”, care s-a desfăşurat la sediul  Camerei de Comerţ şi Industrie a României în organizarea publicaţiei ,,Legal Magazin”.

Totodată, asociaţia a luat parte la  cea de a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Transporturi şi Logistică, TransLogistica 2017 – cel mai important eveniment de acest gen din România şi din Regiune, precum şi la Conferinţa internaţională – Romania HUB Logistic, organizată în deschiderea acesteia, care s-a desfăşurat în perioada 12-14 octombrie 2017, în Centrul expoziţional Romexpo Bucureşti.

Potrivit lui Muntean, s-a remarcat faptul că totuşi sunt parcuri industriale care au reuşit să atragă investitori de mare calibru.

Ca exemplu pot fi remarcate Parcurile industriale din Grupul Ploieşti, Grupul TETAROM,  West Park Prahova, CUGIR , Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, WDP Development, Moreni, Tehnopolis Iaşi, Mureş, ICCO şi Prejmer- Braşov, SEMA Parc Bucureşti şi altele.

,,Se demonstrează în acest fel că, dacă se implică serios Consiliiile judeţene, prin politici de dezvoltare cu sprijin intern sau comunitar, printr-un management bun, pot fi obţinute rezultate la nivel european.

Rezultatele bune ale unor parcuri industriale pot fi apreciate şi prin componenta “Cercetare-Dezvoltare-Inovare” realizată cu greu de puţini competitori. Se remarcă în ordine parcurile industriale: TETAROM, Ploieşti, Tehnopolis Iaşi, Galaţi, Sibiu, Braşov, Moreni”, a conchis Emil Muntean. (C.P.)  

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

gogu 29 aprilie 2018 at 16:01

Cine a ajuns sa conduca acest parc,de traia Ceausescu,acest individ ramanea tot electricean,acum ii dr. ing.De nu era politicean,oare mai conducea parcul?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...