Rămâi conectat

Ştirea zilei

Președintele CNCD: În biserici ar trebui cerut certificatul verde. „E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără și în instituții se cere”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele CNCD: În biserici ar trebui cerut certificatul verde. „E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără și în instituții se cere”

Președintele CNCD, Asztalos Csaba, a declarat la Interviurile Digi24.ro că și în biserici ar trebui cerut certificatul verde. „E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără certificat”, a spus acesta.

„Am înțeles că argumentul ar fi că execitarea libertății de conștiință a dreptului de a beneficia de servicii religioase fost inclusă în categoria drepturilor sau serviciilor esențiale. Eu apreciez că dacă sunt situații comparabile, dacă aceleași realități și circumstanțe sunt valabile într-un lăcaș de cult religios, măsurile de protecție se impun a fi identice”, a declarat Asztalos Csaba.

Citește și: Certificatul verde e NELEGAL în România. Președintele CNCD a făcut anunțul

Președintele CNCD spune că libertatea religioasă este importantă, dar și cultele ar trebui să aibă interesul de a combate pandemia pentru a putea fi ridicate restricțiile.

Citește și: „Afacerile” cu certificate verzi FALSE „înfloresc” în urma noilor restricții: „Se vând ca pâinea caldă”

„Este important să asigurăm și în pandemie libertatea religioasă, este extrem de important mai ales că trecem printr-o perioadă dificilă. Trebuie respectat și asigurat acest drept, dar sunt convins că și cultele au acest interes de combatere a pandemiei, de prevenire a bolilor și într-un final de ridicare a restricțiilor. E o discrepanță între faptul că în lăcașurile de cult se intră fără certificat verde și în instituții sau în alte locuri cu certificat”, a mai spus Asztalos Csaba.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea