Rămâi conectat

Politică Administrație

Președintele Camerei Deputaților, la Alba Iulia, despre Cumințenia Pământului: Oamenii au fost păcăliți și înșelați

Dragoş Suciu

Publicat

în

Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, că oamenii au fost păcăliți și înșelați cu subscripția publică pentru achiziționarea Cumințeniei Pământului, opinând că vor fi donatori care nu își vor mai primi banii înapoi.

Florin Iordache a declarat că, din informațiile sale, sunt organe ale statului care în ”acest moment anchetează” supraevaluarea operei de la 4,5 milioane de euro, la 11 milioane de euro.

”Eu cred că românii au fost mințiți și păcăliți cu acest subiect care vizează Cumințenia Pământului. Este un bun național, dar cred că modul în care de la 4,5 milioane de euro la cât era el evaluat, la acele 11 milioane… Din câte știu eu sunt organele statului care în acest moment anchetează cum s-a ajuns la această sumă”, a spus Iordache, la Alba Iulia, în cadrul unei conferințe de presă a PSD.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că cei peste 100.000 de oameni care au donat pentru această operă au fost ”păcăliți și înșelați”.

”Dumneavoastră știți că pe o cartelă telefonică pe un număr puteai dona doi euro. Acei bani unde îi trimiți, la o cartelă? Acei oameni poate au folosit acea cartelă, iar apoi au renunțat. Avem niște numere de telefon, niște adrese și, chiar să se dorească, nu se mai poate în acest moment să identifici persoanele cărora să li se dea banii înapoi”, a spus Florin Iordache, fiind întrebat dacă crede că vor fi donatori care vor nu-și vor primi bani.

Ministerul Culturii a transmis Parlamentului o listă de amendamente la OUG privind ”Cuminţenia Pământului”, Executivul cerând aleşilor ca donaţiile pentru achiziţionarea sculpturii să poată fi restituite până la 31 decembrie 2017 pe bază de cerere scrisă.

Florin Iordache spus că Guvernul a vrut ”să se spele pe mâini” și de aceea a trimis lista Camerei Deputaților.

”Clar, Camera Deputaților nu mai poate discuta acum acest proiect de lege, urmează ca viitorul guvern și viitoarele Comisii și de Buget și de Cultură să analizeze acele amendamente pe care le-au trimis acum. A fost un proiect prost, făcut în grabă și viitorul Guvern și Parlament trebuie să analizeze foarte bine acel proiect de lege”, a spus Iordache.

El a adăugat că Parlamentul nu mai lucrează nici în comisii, nici în plen, iar Guvernul prin trimiterea acelor amendamente a făcut un ”joc mediatic”.

Președintele Camerei Deputaților a reiterat că marea problemă va fi identificarea celor peste 100.000 de donatori.

Florin Iordache a venit la Alba Iulia pentru a sărbători aici Ziua Națională a României.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei Administrația comunei Mirăslău, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii sediului primăriei. Citește și: Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea