Rămâi conectat

Actualitate

Președintele a semnat Legea privind Programul de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare a laptelui

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Programului de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/ sau prelucrare a laptelui în zona montană.

În luna mai, Iohannis solicita Parlamentului reexaminarea acestui act normativ invocând lipsa de precizie în formularea din text ce îi viza pe tinerii fermieri sau pe fermieri. Senatul şi Camera Deputaţilor au admis în parte cererea de reexaminare a şefului statului.

Prin această lege se aprobă Programul de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare şi/ sau prelucrare a laptelui în zona montană, începând cu anul 2018, care are ca obiect facilitarea accesului la finanţare în vederea realizării de investiţii pentru înfiinţarea centrelor. Prin program se instituie o schemă de finanţare prin care fermierii/ beneficiarii primesc maximum 40% din valoarea cheltuielilor eligibile ale realizării de centre de colectare a laptelui în zona montană.

Intensitatea sprijinului poate fi majorată cu 20 de puncte procentuale cu condiţia ca ajutorul maxim combinat să nu depăşească 90 de puncte procentuale din valoarea cheltuielilor eligibile ale investiţiei pentru: tinerii fermieri sau fermierii care s-au instalat în cinci ani anteriori datei de depunere a cererii de înscriere în program; investiţiile care se realizează în zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice; cooperativele constituite în conformitate cu prevederile Legii 566/2004 cu modificările şi completările ulterioare.

Finanţarea se acordă o singură dată pentru un beneficiar privat şi pentru un singur obiectiv dezvoltat prin program.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea