Rămâi conectat
MA-RA-MU

Actualitate

Preşedintele a semnat: Cine este ministru interimar la Investiţii şi Proiecte Europene, după demisia lui Dan Vîlceanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preşedintele a semnat: Cine este ministru interimar la Investiţii şi Proiecte Europene, după demisia lui Dan Vîlceanu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretele prin care ia act de demisia lui Dan Vîlceanu din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi prin care Marcel Boloş este desemnat interimar la acest minister, a informat Administraţia Prezidenţială.

Marcel Boloş este ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a anunţat miercuri că şi-a înaintat demisia din funcţie, scrie Agerpres.

Dan Vîlceanu a demisionat

Ieri, Dan Vîlceanu a afirmat că a înaintat demisia premierului Nicolae Ciucă.

„În urmă cu aproximativ o oră, după ședința de Guvern, am înaintat demisia domnului premier, așa cum am anunțat și în urmă cu câteva zile”, a spus Dan Vîlceanu, miercuri, 6 aprilie, într-o conferință de presă.

Dan Vîlceanu declarase, sâmbătă, după anunțul anterior că demisionează din funcția de secretar general PNL, că pleacă și de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. A adăugat că nu mai poate fi vorba de încredere în interiorul echipei guvernamentale.

De altfel, și Florin Cîțu a demisionat din funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

Florin Cîțu, despre eventuala demisie din Senat: Nu a fost nicio discuție
Întrebat, luni, dacă își va da demisia și din funcția de președinte al Senatului, Florin Cîțu a răspuns astfel: „Nu a fost nicio decizie, nicio discuție despre funcția politică de la președinția Senatului”.

De asemenea, Florin Cîțu a precizat că ceea ce l-a adus în situația de a i se cere demisia este alianța cu PSD, pe care nu a susținut-o. „Este clar că pentru mine alianța cu PSD nu a fost una pe care am putut să o diger, nu a fost ceva normal, iar măsurile populiste nu le voi susține niciodată, din nicio poziție, nu pentru că nu sunt măsuri populiste, ci pentru că fac rău românilor, sunt măsuri în bumerang. Poate fac bine pe hârtie, dar ele vor destabiliza și vor distruge economia. Am văzut asta în 2017 – 2019. Se poate întâmpla și acum, o să vedem în viitor. În PNL sunt oameni care s-au opus alianței cu PSD pe aceleași motive. (…) În al doilea rând, apetitul meu pentru reforme a fost doar la mine. Reforma salarizării, reforma pensiilor, reforma administrației publice. (…) Se pare că doar eu doresc să fac aceste reforme”, a spus Florin Cîțu.

În altă ordine de idei, amintim că preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Flutur, a afirmat că nu crede că preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent la Congresul din data de 10 aprilie. „Va fi un congres cu 1.300 de oameni la Palatul Parlamentului”, a precizat acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Impozitarea pensiilor diferit, în raport de partea contributivă sau cea necontributivă este neconstituțională. Trebuie aplicată cota de 10% – Decizie CCR

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Impozitarea pensiilor diferit, în raport de partea contributivă sau cea necontributivă este neconstituțională. Trebuie aplicată cota de 10% – Decizie CCR Curtea Constituţională a decis, joi, 19 decembrie 2024, că modalitatea de impozitare a pensiilor este neconstituţională și că trebuie aplicată cota de 10%. Citește și: PENSII 2025 | Când se plătesc pensiile în luna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea