Rămâi conectat

Politică Administrație

Premierul Sorin Grindeanu: Guvernul adoptă miercuri strategia de descentralizare a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, marți, că Guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, strategia de descentralizare, precizând că toate obiectivele care pot fi trecute în administraţia autorităţilor locale trebuie transferate în gestiunea acestora.

”Mâine am şedinţă de guvern. (…) Mâine aprob strategia de descentralizare în Guvern, ceea ce e un pas extrem de important pentru ceea ce avem de făcut în continuare, deşi am miniştrii în echipa mea care au o reticenţă (…), e foarte greu să renunţe la anumite lucruri pe care le consideră că sunt de apanajul administraţiei centrale. Mâine facem acest poate prim pas ca şi hotărâre şi aprobăm această strategie de descentralizare, pentru că e nevoie şi sper ca finalul mandatului nostru, încredinţat de cetăţeni, să ne prindă cu toate aceste lucruri făcute”, a declarat Grindeanu marţi, la Bistriţa.

El a precizat că Executivul pe care îl conduce este decis să facă descentralizarea şi că le-a transmis primarilor cu care s-a întâlnit că este momentul ca acest proces să treacă ‘dincolo de vorbe’.

‘Am cerut miniştrilor şi membrilor echipei guvernamentale ca toate lucrurile care pot fi date către autorităţile publice locale, înţelegând aici şi cele judeţene, să poată fi transferate într-un ritm cât mai rapid, astfel încât cei care pot gestiona aceste obiective să o facă şi o fac în mod sigur mult mai bine decât noi de la Bucureşti’, a adăugat prim-ministrul.

sursa: digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea