Premierul Ludovic Orban: Azotatul de amoniu depozitat în Portul Constanţa este contractat şi va fi transportat la destinaţie

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

S-a relatat că aproximativ 26.000 de tone de azotat de amoniu, o cantitate mai mare de aproximativ zece ori decât cea care a declanşat explozia din Beirut, se află depozitate în Portul Constanţa.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Craiova, că azotatul de amoniu, depozitat în cantitate foarte mare în Portul Constanța, este contractat şi va fi transportat la destinaţie.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Premierul a adăugat că, din informaţiile pe care le are, sunt respectate măsurile de siguranţă.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„În port există o cantitate mare de azotat de amoniu, dar care este contractat şi urmează să fie transportat către destinaţie. În ceea ce priveşte regimul de securitate în jurul depozitelor în care se află astfel de substanţe, sunt reguli stricte, prevăzute la nivel european, şi care, din toate informaţiile pe care le-am cules, sunt respectate. Am vorbit atât la nivelul Ministerului de Interne, cât şi la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a mă asigura că totul este în regulă şi sunt luate toate măsurile”, a spus Ludovic Orban.

Premierul se află, vineri, în judeţul Dolj, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Primul punct al vizitei echipei guvernamentale a fost pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti, Tronsonul 1, unde a fost verificat stadiul lucrărilor.

Premierul mai vizitează Fabrica de Avioane Craiova, unde participă la semnarea contractului “Revitalizarea şi modernizarea aeronavelor IAR 99 Standard din dotarea MApN, în configuraţia IAR 99 SN”.

Sursa: stirileprotv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419