Rămâi conectat

Curier Județean

Premieră pentru „Capitala Țării Moților”: medic specialist dermato-venerologie la Spitalul Orășenesc Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

La începutul acestei luni, în cadrul ambulatoriului integrat de la Spitalul Orășenesc Câmpeni a demarat activitatea unui cabinet de dermatovenerologie, în urma angajării pe termen nelimitat a medicului specialist dermatovenerolog Irina Condrat. De altfel, acest post de la Spitalul Orășenesc Câmpeni a fost aprobat încă din 2014 de către administrația publică locală, respectiv de primarul Ioan Călin Andreș, fiind ocupat în același an prin concurs de către doctorul Condrat, care în perioada de timp scursă până în prezent a făcut rezidențiatul la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca și alte cursuri de specializare.

Originară din Maramureș, unde a finalizat studiile liceale la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, medicul Irina Condrat a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca în 2014. În perioada următoare a urmat rezidențiatul la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca, este doctorandă în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca din anul 2017 și câștigătoarea unei burse de cercetare la Academia de Dermato-Venerologie Europeană în cadrul Universității de Medicină din Freiburg, Germania, fiind parte a echipei de cercetare din cadrul Centrului de Excelență Cutanată din Uniklinik, Freiburg, până în 2019, iar anul trecut a revenit acasă, în România.

Vorbind despre cariera profesională, medicul specialist dermatologie și venerologie Irina Condrat a precizat că s-a specializat în diagnosticul cancerului de piele prin metode non-invazive precum și în managementul pacienților oncologici, principala sa arie de interes fiind reprezentată de dermato-oncologia, respectiv diagnosticarea tumorilor cutanate, îmbunătățirea managementului pacienților oncologici și urmărirea în evoluție a acestora. Totodată, a efectuat cercetare în dermatologie moleculară, studii celulare și analize genetice ale pacienților cu boli genetice rare, precum epidermoliza buloasă, fiind autoarea unor publicații științifice și a unor prezentări orale și postere la congrese internaționale.

În ultimii ani, și-a împărțit colaborările atât cu colegi internaționali din mai multe țări, cât și cu colegii din Romania, luând parte la multiple întâlniri naționale și internaționale. Este vicepreședinte și membru fondator al Societății de Psiho-Dermatologie din România, care își dorește să creeze un mediu potrivit medic-pacient, cu îmbunătățirea comunicării și managementului pacienților dermatologici, fiind implicată și în predarea dermatologiei studenților mediciniști, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca.

La Spitalul Orășenesc Câmpeni, doctorul Irina Condrat, care este singurul medic specialist dermatovenerologie din localitate, oferă consultații câte două zile în fiecare săptămână, lunea între orele 8-18:30 și marțea între 8-16:30. Consultațiile se fac cu programare la telefon 0722.308.134, pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie cât și în regim de urgență, pacienții trebuind să prezinte de fiecare dată cardul de sănătate. Noul medic a precizat că la Spitalul Orășenesc Câmpeni dorește să realizeze consultații pentru pacienți de toate vârstele, de la copii până la persoane în etate și toată gama de patologii dermatologice, alături de lângă cele clasice urmând să se realizeze proceduri de biopsie cutanată, cauterizare leziuni cutanate, examinare cu lampă wood, dermatoscopie (diagnosticarea cancerului de piele prin metode noninvazive), crioterapie, debridare și pansamente ulcere venoase, tratamentul unghiilor încarnate.

Urăm mult succes tinerei doctorițe Irina Condrat și ne dorim ca aceasta să profeseze cât mai mult la spitalul din „Capitala Țării Moților”, deoarece și locuitorii din această parte a județului au nevoie de un medic specialist dermatovenerolog, care să le asigure servicii medicale de calitate și inovative celor cu probleme de acest fel!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea