Premieră în Transilvania! Asociere între mai multe primării pentru dezvoltarea sectorului piscicol prin accesarea de fonduri europene

Premieră în Transilvania! Asociere între mai multe primării pentru dezvoltarea sectorului piscicol prin accesarea de fonduri europene.

Gheorghe Damina - FLAG -pescuitFLAG din bazinul Mureşului, Secaşelor şi afluenţiii acestora la început de drum

ELIT

Primăria comunei Ciugud a organizat ieri o conferinţă de presă ce a avut ca subiect implementarea proiectului, ”Dezvoltarea sectorului piscicol zonal prin înfiinţarea FLAG (Fishing Local Action Grup- Grup de Acţiune Locală pentru pescuit) din bazinul Mureşului, Secaşelor şi a afluenţilor acestora şi elaborarea strategiei de dezvoltare locală a zonei pescăreşti”, proiect finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020, Măsura III.1 – ”Sprijin pregătitor pentru înfiinţarea parteneriatelor public-private şi elaborarea strategiilor de dezvoltare locală integrată a zonelor pescăreşti”.

Această iniţiativă este o premieră pentru Transilvania.

Mihail David - 2020

La eveniment au participat reprezentanţi ai unităţilor administrative cuprinse în acest FLAG:Alba Iulia, Ciugud, Blandiana, Daia Română, Șibot, Spring, Vințu de Jos, Galda de Jos, Sântimbru, Doștad din judeţul Alba;orașul Geoagiu și comunele Romoș, Turdaș și Rapoltu Mare din Hunedoara, precum şi operatori privaţi din domeniul acvaculturii. Odată cu aprobarea cererii de finanțare, vor putea fi accesate, prin FLAG, fonduri în valoare de peste 2 milioane de euro pentru dezvoltarea de noi investiții în acvacultură.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...