Rămâi conectat

Actualitate

Preferințele culinare ale românilor: Pastele și pizza în topul comenzilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Preferințele culinare ale românilor: Pastele și pizza în topul comenzilor

Pastele și pizza au devenit două dintre mâncărurile preferate ale românilor, cu statistici care arată că ne îndrăgostim iremediabil de aceste delicii italiene. Importurile lor cresc de la an la an, confirmând popularitatea lor în țară.

Conform datelor furnizate de o platformă de livrări activă în 25 de țări, România se clasează pe locul al treilea la numărul de comenzi. În medie, restaurantele primesc peste 5.000 de solicitări în fiecare zi, reflectând apetitul crescut al românilor pentru aceste feluri de mâncare.

De la paste cu sos roșu sau alb, spaghetti la tagliatelle, aceste feluri de mâncare au devenit preferatele noastre. Sunt nu doar delicioase, dar și accesibile din punct de vedere financiar.

Chiar dacă suntem în România, turiștii străini explorează cu plăcere meniurile în căutarea celor mai gustoase paste. Conform Institutului Național de Statistică, anul trecut, țara noastră a importat 48.000 de tone de paste, în valoare de peste 78 de milioane de euro, o creștere față de anul 2021. Aceasta cantitate include atât paste uscate, cât și pastele fierte sau umplute.

Italia a fost principala sursă de paste importate în România în acest an, cu 9.000 de tone, urmată de Grecia, Ungaria, Germania și Austria.

În ceea ce privește pizza, românii sunt campioni și la comenzile de pizza. Conform aceleiași platforme de livrări, se comandă în medie 207 pizza pe oră și peste 150.000 în fiecare lună. Pizza „prosciutto e funghi” este cea mai comandată, urmată de „diavola,” „quattro stagioni” și „margherita.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România se află în pragul unei crize demografice: Tinerii și adulții cu experiență profesională aleg să emigreze în număr tot mai mare

Rebecca Buzdugan

Publicat

în

România se află în pragul unei crize demografice: Tot mai mulți români pleacă, iar revenirea în țară scade drastic În ultimii doi ani, trendul de întoarcere a românilor din diaspora s-a inversat radical: numărul celor care aleg să emigreze definitiv a depășit constant pe cel al celor care se întorc acasă. În 2022, situația era […]

Citește mai mult

Actualitate

PENSII 2025 | Documentele necesare de oamenii care fac parte din grupa I de muncă. Cum să NU pierzi anii de vechime

Bogdan Ilea

Publicat

în

Documentele necesare de oamenii care fac parte din grupa I de muncă. Cum să NU pierzi anii de vechime Pentru mulți români care au lucrat înainte de anii 2000 în industrie, construcții sau medii cu expunere la factori de risc, grupa I de muncă reprezintă o parte esențială a carierei profesionale.  Această categorie de muncă, […]

Citește mai mult

Actualitate

Alertă alimentară: Fasole cu cârnați, retrasă din două supermarketuri cunoscute. Riscul la care se expun consumatorii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alertă alimentară: Fasole cu cârnați, retrasă din două supermarketuri cunoscute. Riscul la care se expun consumatorii care consumă alimentul Supermarketurile Carrefour și Profi  au retras de la comercializare un sortiment de fasole cu cârnați marca Maestro, produs de Caroli Food Group Pitești SRL. Totul a început atunci când un client a semnalat prezența unui corp […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea