Rămâi conectat

Actualitate

Preferințele culinare ale românilor: Pastele și pizza în topul comenzilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Preferințele culinare ale românilor: Pastele și pizza în topul comenzilor

Pastele și pizza au devenit două dintre mâncărurile preferate ale românilor, cu statistici care arată că ne îndrăgostim iremediabil de aceste delicii italiene. Importurile lor cresc de la an la an, confirmând popularitatea lor în țară.

Conform datelor furnizate de o platformă de livrări activă în 25 de țări, România se clasează pe locul al treilea la numărul de comenzi. În medie, restaurantele primesc peste 5.000 de solicitări în fiecare zi, reflectând apetitul crescut al românilor pentru aceste feluri de mâncare.

De la paste cu sos roșu sau alb, spaghetti la tagliatelle, aceste feluri de mâncare au devenit preferatele noastre. Sunt nu doar delicioase, dar și accesibile din punct de vedere financiar.

Chiar dacă suntem în România, turiștii străini explorează cu plăcere meniurile în căutarea celor mai gustoase paste. Conform Institutului Național de Statistică, anul trecut, țara noastră a importat 48.000 de tone de paste, în valoare de peste 78 de milioane de euro, o creștere față de anul 2021. Aceasta cantitate include atât paste uscate, cât și pastele fierte sau umplute.

Italia a fost principala sursă de paste importate în România în acest an, cu 9.000 de tone, urmată de Grecia, Ungaria, Germania și Austria.

În ceea ce privește pizza, românii sunt campioni și la comenzile de pizza. Conform aceleiași platforme de livrări, se comandă în medie 207 pizza pe oră și peste 150.000 în fiecare lună. Pizza „prosciutto e funghi” este cea mai comandată, urmată de „diavola,” „quattro stagioni” și „margherita.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare.

Bera Larisa

Publicat

în

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare. Ministerul Educației a anunțat majorarea tarifelor privind probele examenului de Bacalaureat, încă de la începutul anului. Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze probele examenului maturității din prima încercare în 2024 vor trebui să achite o taxă mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea