Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Preferința românilor pentru bani cash se menține, cardurile utilizate doar la achiziții mari

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Preferința românilor pentru bani cash se menține, cardurile utilizate doar la achiziții mari

Potrivit unui raport care examinează plățile digitale la nivel național, românii continuă să opteze pentru numerar în majoritatea achizițiilor zilnice, dar recurg și la soluțiile de plată digitale, cum ar fi terminalele POS contactless. Dezvoltat de Mastercard, Indicele Plăților Digitale evidențiază un potențial semnificativ pentru îmbunătățirea înțelegerii plăților digitale în rândul utilizatorilor, cu un scor de 55 din 100.

Cosmin Vladimirescu, Director General Mastercard România și Croația, a subliniat că securitatea și percepția de comoditate influențează utilizarea soluțiilor de plată. Datele arată că plățile în numerar, plățile cu cardul la POS și transferurile cont-la-cont sunt considerate cele mai sigure și comode, în timp ce metodele inovatoare precum plățile tip Buy Now Pay Later, codurile QR și smartwatch-urile sunt privite cu rezervă.

Raportul arată îmbunătățiri în ceea ce privește cunoștințele generale ale utilizatorilor despre plățile digitale, cu un scor de 54 din 100. Totuși, nivelul de familiaritate cu furnizorii și soluțiile acestora rămâne scăzut. Generația tânără și cea cu studii superioare adoptă mai des soluțiile noi, precum portofelele digitale și plățile cu smartwatch-uri.

În ceea ce privește securitatea, utilizatorii sunt conștienți teoretic de măsurile de securitate, dar le lipsește adesea practica. Schimbarea parolelor și codurilor PIN este cea mai cunoscută măsură de securitate, iar măsurile inovatoare, cum ar fi cititorul de amprente sau recunoașterea facială, nu sunt preferate în mod similar.

Indicele Plăților Digitale (DPI) este un instrument de analiză care evaluează evoluția plăților digitale la nivel național, iar România a obținut un scor de 56 din 100, luând în considerare infrastructura, cunoștințele și utilizarea acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii În ce mod vor fi modificate pensiile românilor odată cu recalcularea din septembrie a fost explicat de către Simona Bucura-Oprescu. Ministrul Muncii a vorbit și despre ce trebuie vârstnicii să facă pentru a le fi adăugate la pensie și sporurile primite pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea