Prefectura Alba precizează că numerotarea greşită a ştampilelor de control din toate secțiile de vot din județ este o eroare materială de scriere

Prefectura Alba susţine că numerotarea greşită a ştampilelor de control este „o eroare materială”, iar Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) nr. 1 Alba a informat Biroul Electoral Central cu privire la cele constatate şi pentru a se consulta cu privire la decizia ce va fi luată în acest caz.

consiliul-judetean-alba-curtea-de-apel-alba-iulia-si-prefectura-alba-cladire„A fost o eroare materială de scriere a numărului circumscripţiei electorale pe ştampila de control. S-a luat legătura de urgenţă de către BEC nr. 1 Alba cu Biroul Electoral Central”, a declarat, sâmbătă seara, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Georgiana Jurcă.

ELIT

Ştampilele de control din secţiile de votare din Alba sunt realizate greşit, ele cuprinzând numere de la 1 la 78, în loc de 1, cifră alocată circumscripţiei electorale care formează judeţul, potrivit unui comunicat remis sâmbătă seara de către Departamentul de Comunicare al organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat (PSD).

„Cu mai puţin de 12 ore înainte de începerea alegerilor parlamentare, aflăm cu indignare că procesul electoral din judeţul Alba riscă să fie grav afectat din cauza unei erori de nepermis (…) Ştampilele de control din secţiile de votare din întreg judeţul Alba sunt realizate GREŞIT. Astfel toate ştampilele de control care ar trebui să cuprindă numărul 1 alocat circumscripţiei electorale care formează judeţul Alba cuprind numere ale altor judeţe, mai exact sunt numerotate de la 1 la 78”, se menţionează în comunicatul PSD Alba.

Mihail David - 2020

Social-democraţii susţin că „această greşeală materială este inacceptabilă şi poate afecta din start procesul electoral”. PSD Alba solicită, potrivit comunicatului citat, tuturor autorităţilor implicate în procesul electoral să asigure, duminică, o corectă desfăşurare a alegerilor parlamentare astfel încât votul cetăţenilor din judeţul Alba să nu fie viciat în nici un fel. „Insistăm ca autorităţile care au atribuţiuni în domeniul tehnic să ia toate măsurile pentru ca ştampilele de control să fie înlocuite astfel încât să nu existe motive ce ar putea duce la contestarea scrutinului electoral şi anularea votului oamenilor din Alba”, se arată în comunicatul social-democraţilor. În judeţul Alba există 78 de unităţi administrative-teritoriale.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

1 10 decembrie 2016 at 22:37

Sa-si dea PREFECTA demisia ! Cam multe „erori” in mandatul ei…

Blaj Iulian 11 decembrie 2016 at 8:34

O ‘eroare materiala’ care nu trebuia sa existe daca cei care au receptionat stampilele era atenti!
Ma întreb ce se întâmpla daca nu sesizau cei de la PSD, se anulau alegerile ?
Speram sa se rezolve si sa nu fie probleme cu alegerile…

cititor 11 decembrie 2016 at 9:32

Traiasca d-na prefect si dl. subprefect. Sunt tare competenti. Dl. subprefect e un om foarte sustinut, a sarit dintr-o functie de conducere in alta functie de conducere, toate foarte bine platite, ca asa-i la noi, unii au parte de noroc cu caru…

victi 11 decembrie 2016 at 10:02

V-ati intrebat vreodata cate erori din astea sunt in justitie erori pe care doar victima le sesiseaza si degeaba, ca nimeni nu vede si nu corecteaza „erorile” intentionate!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...