Rămâi conectat

Politică Administrație

Prefectura Alba: Creanţele şi penalităţile impuse fermierilor şi producătorilor agricoli au fost anulate

Ziarul Unirea

Publicat

în

prefectura albaPromulgarea legii nr. 48/17.04.2014,  privind unele măsuri referitoare la plăţile naţionale directe complementare în sectorul zootehnic a pus capăt calvarului la care au fost supuși fermierii și producătorii agricoli care au fost obligați să returneze subvențiile datorită nedeclarării datoriilor la primării și bugetul statului.

Urmare a deciziei luate de Vicepremierul Guvernului si Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, domnul  Daniel Constantin, acesta a depus spre dezbatere in cele două Camere ale Parlamentului  in primavara acestui an, un proiect de lege prin care s-a solicitat ca toate sumele reprezentand primele beneficiarilor platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pe care fermierii trebuiau sa le restitue ca urmare a titlurilor de creanta emise de APIA, dispuse prin deciziile emise de Camerele de Conturi Judetene pe perioada 2007- 2010 inclusiv penalitatile de intâziere, nu se mai recupereaza.

Titlurile de creanta /notificarile de punere  in intirziere emise de APIA  urmare a deciziilor emise de Camerele de Conturi Judetene sunt anulate prin efectul prezentei legi. Sumele recuperate sau depuse voluntar de catre beneficiari  se restituie. Plata sumelor prevazute  conform legii in cunantum de 26877mii lei se realizeaza pana la 31 decembrie 2014. Pot să vă informez că în prezent, specialisti din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale lucreaza la elaborarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor prezentei legi, urmand ca cel mai probabil  la sfirsitul acestei luni legea sa fie aplicata asa cum a fost ea adoptata. Beneficiarii care in momentul de fata se afla la  diferite termene  in instantele de judecata  pot face trimitere in sustinerea argumentelor  la prevederile actualei legi.” a declarat prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea