Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Prefectul Dan Coriolan Simedru a convocat CJSU pentru incendiul de la Vințu de Jos și Meteș

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă, la prima oră în această dimineaţă, la solicitarea prefectului judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, care a dorit, înainte de deplasarea în teren programată pentru ora 12.00, să afle ultimele informaţii despre stadiul intervenţiilor la incendiul care a izbucnit în zona comunelor Vinţu de Jos şi Meteş.

Circa 50 de ha, din care 30 ha de păşuni şi fâneţe şi 20 ha de fond forestier, au fost afectate de incendiul, pentru a cărui localizare şi intervenţie, autorităţile au intervenit inclusiv noaptea trecută cu 56 de persoane, cărora, din această dimineaţă, li s-au alăturat alte 114. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia, Jandarmeria, Direcţia Silvică Alba, voluntarii de la Salvamont şi SVSU Vinţu de Jos şi Meteş lucrează şi la această oră pe 3 sectoare, Poiana Ampoiului, Laz şi Inuri, în aşa fel încât intervenţiile să fie eficiente.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prefectul judeţului Alba a contactat primarii din localităţile Vinţu de Jos şi Meteş, pentru mobilizare în sensul sprijinirii intervenţiei, în aşa fel încât incendiul să fie stins cât mai repede.

Am convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că am dorit să ştiu cu precizie care este situaţia incendiului din zona comunelor Vinţu de Jos şi Meteş. Ştiu că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă îşi face treaba foarte bine, mai sunt şi celelalte autorităţi implicate, dar, orice ajutor în plus, din partea oamenilor din zonă, e binevenit. Am luat legătura şi cu ministrul secretar de stat, Cătălin Chiper, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, care m-a asigurat că, din punctul de vedere al carburantului, ISU Alba nu va avea niciun fel de problemă. Această solicitare pe care am adresat-o domnului Chiper era necesară, în condiţiile în care în ultima vreme mijloacele de transport au fost mai mereu pe teren, fie pentru a transporta apă potabilă în localităţile care au avut probleme din acest punct de vedere, fie pentru intervenţia în caz de incendii” a declarat prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea