Ziarul Unirea

Precizări ale DSP Alba referitor la numărul mare de cazuri de COVID din Alba: Majoritatea lor provin de la contacți ale unor cazuri mai vechi

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Precizări legate de situația înregistrată azi, 2 septembrie 2020, când se remarcă un număr crescut de cazuri pozitive în județul Alba:

Peste jumătate din cazurile nou apărute reprezintă contacți de familie ai unor cazuri vechi, care au dezvoltat simptomatologie, unii mai ușoară, alții mai accentuată și au solicitat conform recomandărilor naționale testare la domiciliu. Este important de reținut că, la această oră, în județ nu avem focare industriale, de colectivitate, doar focare familiale. La aceasta ora in judetul Alba niciun pacient diagnosticat cu COVID 19 nu se afla internat pe sectia ATI.

ELIT

”Doresc să reamintesc faptul că scopul nostru este să identificăm din timp cazurile și să le izolăm, tocmai de aceea testarea se realizează în continuare la un nivel ridicat. În acest context, menționez că în județul Alba nici o persoană care a solicitat testare conform legislației nu a fost refuzată. UN NUMĂR MIC DE CAZURI ȘI DE TESTE NU ÎNSEAMNĂ CĂ VIRUSUL NU ESTE PREZENT ÎNTRE NOI”, Alexandru SINEA, director executiv al DSP Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419