Rămâi conectat

Ştirea Ta

Prăjitură de Crăciun, cu nucă şi bezea

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

lPentru blat: 5 albuşuri, 8 galbenuşuri, 10 linguri zahăr, 150 g nuci măcinate, 8 linguri făină, o linguriţă praf de copt. lPentru bezea: 3 albuşuri, 6 linguri zahăr, o lingură suc de lămâie lPentru cremă: budincă de vanilie preparată conform instrucţiunilor de pe un plic, 200 g unt, 200 g nuci măcinate, esenţa de rom. lPentru sirop: 150 ml apă, 2 linguri zahăr, esenţa de rom
lMod de preparare: lBlatul: Se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat treptat. Se pun galbenuşurile, nucile, făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor şi se pune compoziţia într-o tava tapetată şi se coace la foc potrivit. lBezeaua: Albuşurile se bat spumă tare cu zeama de lamâie şi zahărul adaugă treptat. Se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.Se coace la foc potrivit şi se lasă la răcit.lCrema: Budinca răcită se omogenizează cu untul, se adaugă nucile şi esenţa de rom.lSiropul: Se fierbe apa cu zahărul până zahărul e dizolvat. Când e rece se pune romul. Se taie blatul în două foi şi se însiropează.lSe asamblează prăjitura astfel: o foie de blat, crema, blat , crema, bezea şi crema. lSe ornează după preferinţe. Poftă bună!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA | Mai multe bucăți de acoperișuri din Alba Iulia, luate de vânt: Trei mașini au fost avariate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai multe bucăți de acoperișuri din Alba Iulia, luate de vânt: Trei mașini au fost avariate Acoperișul unui bloc din Alba Iulia a fost luat de vântul puternic de joi după-masa și a căzut pe trotuar unde a avariat și o mașină. Citește și: Trafic BLOCAT pe DJ 107, la Vințu de Jos: Mai mulți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea