Prăjitură de Crăciun, cu nucă şi bezea
lPentru blat: 5 albuşuri, 8 galbenuşuri, 10 linguri zahăr, 150 g nuci măcinate, 8 linguri făină, o linguriţă praf de copt. lPentru bezea: 3 albuşuri, 6 linguri zahăr, o lingură suc de lămâie lPentru cremă: budincă de vanilie preparată conform instrucţiunilor de pe un plic, 200 g unt, 200 g nuci măcinate, esenţa de rom. lPentru sirop: 150 ml apă, 2 linguri zahăr, esenţa de rom
lMod de preparare: lBlatul: Se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat treptat. Se pun galbenuşurile, nucile, făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor şi se pune compoziţia într-o tava tapetată şi se coace la foc potrivit. lBezeaua: Albuşurile se bat spumă tare cu zeama de lamâie şi zahărul adaugă treptat. Se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt.Se coace la foc potrivit şi se lasă la răcit.lCrema: Budinca răcită se omogenizează cu untul, se adaugă nucile şi esenţa de rom.lSiropul: Se fierbe apa cu zahărul până zahărul e dizolvat. Când e rece se pune romul. Se taie blatul în două foi şi se însiropează.lSe asamblează prăjitura astfel: o foie de blat, crema, blat , crema, bezea şi crema. lSe ornează după preferinţe. Poftă bună!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA | „Bombardament” cu ouă, pe o stradă din municipiul Alba Iulia: Geamul unui cetățean, luat la țintă de trei copii
VIDEO ȘTIREA TA | „Bombardament” cu ouă, pe o stradă din municipiul Alba Iulia: Geamul unui cetățean, luat la țintă de trei copii O locuință de pe strada Energie din municipiul Alba Iulia a devenit țintă regulată pentru trei copii care și-au creat un prost obicei din a arunca cu ouă în geamul imobilului situat […]