Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PP-DD Alba speră la un post de senator și 2 de deputat, “in condițiile în care PDL si PNL sunt aliate în Alba, iar ARD si USL practic nu functionează”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

“PP-DD Alba nu a semnat si nu va semna vreun agreement cu USL sau ARD”

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

In cursul saptamanii care se incheie astazi, Organizatia judeteana Alba a Partidului Poporului Dan Diaconescu „a făcut curățenie”  în ograda proprie, pregătindu-se pentru campania electorală la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Chiar dacă liderii partidului susțin că încă nu și-a stabilit candidații pentru nicunul din cele 7 colegii parlamentare din județul Alba, PP-DD crede că poate sa-si adjudece un loc in Senatul Romaniei si doua in Camera Deputatilor.

În acest sens partidul lui Dan Diaconesu din Alba lansează ideea unor candidaturi surpriză pe listele PP-DD Alba, respectiv a unor personalitati ale vietii civile, neimplicate politic deocamdata.

În cee ce privește Biroul Permanent Judetean – Doi vice-presedinti si noua membri simpli din fostul BPJ nu se mai regasesc in actuala formulă. Acestia au fost inlocuiti cu reprezentanti ai organizatiilor Cugir, Zlatna, Aiud, Ocna Mures, Bistra, Rosia de Secas, Noslac, Ponor, Calnic, Garda de Sus si Lunca Muresului.

De asemenea, la cererea conducerii centrale, intarita de toate organizatiile locale, Cornel George Comsa s-a intors in pozitia de Presedinte al PP-DD Alba.

Vice-primarul municipiului Alba Iulia Dorin Serdean este noul Prim-vicepresedinte al Organizatiei Judetene iar consilierul judetean Horatiu Bibolar a devenit Secretar Executiv.

In formula noua, Biroul Judetean de Coordonare a fost convocat de conducerea centrala a partidului la Bucuresti, miercuri 26 septembrie. S-au stabilit criteriile de selectie a candidatilor PP-DD Alba pentru Senat si Camera Deputatilor, intre acestea cele mai importante fiind – performanta administrativa si politica in fata cetatenilor in primele luni de mandat, competenta profesionala si personala si implicarea in rezolvarea problemelor pe care cetatenii le-au adus in atentia oamenilor nostri de partid.

Nu s-au facut propuneri nominale pentru cele 7 colegii din judet, insa nu este exclus ca intre candidati, pe langa membrii actuali de partid, PP-DD Alba sa invite la o competitie deschisa si personalitati ale vietii civile, neimplicate politic deocamdata, dar care merita sa reprezinte judetul Alba in Parlamentul Romaniei.

Tinta PP-DD Alba pentru alegerile din 9 decembrie este sa obtina un post de senator si doua de deputat, tinta perfect tangibila in conditiile in care PDL si PNL sunt aliate la nivelul judetului Alba, iar ARD si USL practic nu functioneaza, desi sub aceste sigle vor candida, si in Alba, oameni din sapte formatiuni politice.

Mai mult, in interiorul ARD, PDL duce in spate responsabilitatea unor formatiuni inexistente sociologic si organizational – Noua Republica si Forta Civica. Iar in USL, PNL si PSD trebuie sa crediteze doua partide care, lasate singure, nu pot sari peste 1%, asa cum s-a dovedit in alegerile locale – este vorba de PC si UNPR. In final, trebuie sa mentionam ca numele candidatilor propusi de partidele cu care intram in competitie sunt cunoscute pentru lipsa de activitate parlamentara, pentru slaba prezenta in colegiile in care au fost alesi si pentru faptul ca nu au reusit sa dea o voce adevarata judetului nostru in Parlamentul Romaniei.

In aceste conditii, PP-DD are sansa sa-si adjudece un loc in Senatul Romaniei si doua in Camera Deputatilor.

Mentionam in final ca PP-DD Alba nu a semnat si nu va semna vreun agreement cu USL sau ARD, singura intelegere consimtita prin vot fiind cea cu cetatenii judetului Alba. Politica de neutralitate se va manifesta de altfel in mod accentuat in urmatoarele luni atat in Consiliul Judetean cat si in consiliile locale de pe tot cuprinsul judetului”, se artată în comunicatul remis presei de PP-DD Alba.

foto: Cornel Comșa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea