Rămâi conectat

Ştirea zilei

Povestea unui străin care a cunoscut rețeta succesului la Alba Iulia. S-a stabilit aici în urmă cu 20 de ani și aici a rămas!

Alexandra Mates

Publicat

în

Simone AlbaniA călcat pe pământ românesc la vârsta de 20 de ani, iar, cu timpul, a ajuns să se bucure de afaceri și de o carieră politică de succes, construită pe hărnicie, implicare și sinceritate, pe meleagurile noastre. Este vorba despre Simone Albani Rocchetti, stabilit în Alba Iulia în urmă cu 21 de ani.

Dacă unii tineri din România iau calea străinătății la o vârstă destul de fragedă, în speranța că vor avea un trai mai bun, Simone Albani a luat viața în piept și, acum multă vreme, a decis să înceapă o viață nouă în România, un loc cu totul străin pentru el. A ajuns în țara noastră prin intermediul tatălui său, în anul 1995, iar Alba Iulia a fost locul unde a parcurs drumul spre succes.

Astfel, în orașul unde oamenii împărtășesc o cultură diferită și vorbesc o altă limbă decât cea pe care o cunoștea el, pe aceeși filieră latină, și-a început aventura vieții pe plaiuri românești. Acum, la 41 de ani, are propriile business-uri în industria mobilei, dar și o carieră în politică bine închegată, susținută de calități morale native și de credința că orice act politic trebuie însoțit de un crez superior.

„Am venit pentru prima dată în România la începutul anului 1995. Tatăl meu colabora cu câteva firme din România. Una dintre aceste firme căuta o persoană care să o administreze și mi s-a propus să fac acest lucru. Deși mi-a fost foarte greu să mă decid, am venit din Italia, iar în câteva luni am preluat conducerea acestei firme”, a spus Simone.

Spirit inteligent, cu inițiative proprii și cu poftă de muncă, Simone Albani a început să se implice în munca tatălui său încă de la o vârstă destul de fragedă, delimitându-se însă, prin capacitățile și inițiativele proprii, de “protecția” paternă. Faptul că tatăl său și-a pus încrederea în el l-a ambiționat, reușind să se autosusțină și să se dezvolte independent din punct de vedere financiar imediat după venirea în România.

„După ce am ajuns în România și am văzut cum merg lucrurile aici, tatăl meu m-a întrebat dacă vreau să rămân. Pe moment, nu i-am dat niciun răspuns. Ne-am întors în Italia, unde am stat aproximativ zece zile pentru a rezolva câteva lucruri, apoi am revenit împreună în Alba. A stat două zile cu mine, după care am rămas singur”. A fost momentul în care, la 21 de ani, Simone Albani, uzând de independența și priceperea care îl caracterizau (și încă îl caracterizează), a intrat în industria mobilei, reușind de atunci să se dezvolte în permanență atât în planul de business, cât și pe plan personal.

Simone Albani a lăsat deoparte stilul de viață din Italia, familia și prietenii pentru „un stil de viață total ostil, la vremea respectivă, în Alba Iulia”, după cum el însuși mărturisește, însă un stil care l-a dus, pas cu pas, spre o carieră de succes, cu multiple orientări în business și în administrația locală. Niciodată nu și-a pus problema adaptării în Alba Iulia, cetățean italian fiind, pentru că a venit aici cu intenția clară de a-și clădi singur un drum în viață, un drum axat pe muncă onestă și planuri de afaceri durabile în timp. În cele din urmă a reușit. În prezent, conduce două firme – una de prelucrare a lemnului brut și una producere a mobilei. La activ, are premii adunate în palmares pentru rezultate excepționale obținute în domeniu. În anul 2000 a devenit cetățean român, un lucru cu care se mândrește astăzi.

A început să lucreze, în primă fază, cu 4 angajați. Dezvoltând an de an afacerea, a ajuns, în prezent, să lucreze cu 190 de persoane. În comuna Galda de Jos se află fabrica de cherestea, unde se prelucrează lemn și subansamble. La Sebeș este amplasată fabrica în care se produce mobilierul, respectiv scaune, mese, canapele, tapițerie. De asemenea, dispune de un punct de lucru în Arad. Produsul finit de la fabrica din Sebeș este expus în magazinele pe care le deține în Alba Iulia, dar în mare parte se vinde în străinătate. „În momentul de față, pentru piața din România produc foarte puțin; piața mea principală este cea externă. 95% din produsele pe care le fac ajung peste granițele țării”, a precizat Albani.

Devenit pe jumătate român, Simone se declară pasionat de ceea ce face și, dacă ar fi să vorbim despre strategia care i-a adus succesul, acesta a explicat că banii obținuți din profit i-a reinvestit întodeauna, reușind să facă piese de mobilier de o calitate superioară față de ceea ce exista pe piață: „În fiecare an mi-am îmbunătățit calitatea produselor, nu numai prin manoperă, ci și prin materialele pe care le folosesc. Vreau să continui așa”.

Implicat în afaceri, Simone Albani a „prins” și gustul politicii, mărturusind că dintotdeauna a avut o înclinație înspre politică. În copilărie, pe lângă cărțile de povești pe care trebuia să le citească, s-a delectat cu unele lucrări ale lui Nicollo Machiavelli. „Citeam de mic cărți diferite față de cele adresate vârstei mele. Una dintre cărțile care mi-au rămas întipărite în minte, și am citit-o de câteva ori, a fost „Principele” lui Machiavelli, o carte care are o legătură destul de strânsă cu politica actuală din punctul meu de vedere”, a povestit Albani.

Deși la început, când a ajuns în România, a fost foarte prins în a învăța cum să trăiască aici prin business-ul său, Simone spune că a urmărit, întotdeauna, „cu coada ochiului”, situația politică din județul Alba. A pus în balanță două partide, iar după ce s-a interesat îndeaproape, a ajuns să se înscrie în PNL și chiar a ajuns unul dintre liderii partidului. Din 2012, Simone este unul dintre aleșii care reprezintă comunitatea în Consiliul Local Alba Iulia, iar în prezent candidează în alegerile locale din 5 iunie 2016 pentru postul de consilier județean. Timp de două luni a fost și viceprimarul municipiului Alba Iulia.

Simone Albani crede într-o politică sănătoasă, curată, în care implicarea personală și inițiativa profesională pot aduce succesul. Pentru el, business-ul și politica sunt două lucruri total diferite, pe care nu le confundă nici în viață și nici în activitățile administrative de partid: în toată activitatea sa nu a colaborat niciodată cu statul sau cu instituțiile locale, ci exclusiv cu companii private, fapt care l-a ferit întotdeauna de orice tip de blam politic. Pe această cale dorește să mulțumească tututor celor care au crezut în calitățile sale de Om, celor care l-au votat atunci când a dorit să-și pună capacitățile în slujba comunității și celor care sunt hotărâți să-l voteze și pe data de 5 iunie 2016.

Pentru Simone, timpul este foarte prețios. Ne-a povestit că știe în fiecare zi la ce oră se trezește și pleacă de acasă, dar nu știe niciodată la ce oră se întoarce. „Rar se întâmplă să ajung acasă de la muncă la ora 22.00”, spune el. În ceea ce privește viața personală, Simone mărturisește că își dorește liniște lângă o persoană de vârstă apropiată, care înțelege exact stilul lui de viață. „Dacă nu aș avea lângă mine o persoană la fel de activă, ar fi complicat”, spune el.

Planurile sale de viitor sunt legate tot de România şi afacerile în care este implicat. „Au trecut aproape 21 de ani. Peste jumătate din viața mea am trăit-o aici. Am dezvoltat afaceri, am amintiri, am mulți prieteni și lucruri de care m-am atașat. Nu mi-ar fi ușor să las totul și să plec. Nu vreau să gândesc în perspectivă din acest punct de vedere. Iubesc România, iubesc stilul meu de viață de aici și țin foarte mult la persoanele din jurul meu”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Alba Iulia la revoluția și cumpăna lui `89. Un curaj inconștient și nebun spre libertate: „Cartelele ne dădeau dreptul să nu murim”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Alba Iulia la revoluția și cumpăna lui `89. Un curaj inconștient și nebun spre libertate: „Cartelele ne dădeau dreptul să nu murim” Nicu Murgășanu, marcant actant al revoluției de la Alba Iulia, în decembrie 1989, așteaptă și astăzi, la 35 de ani distanță, fără de „certificat de revoluționar”,  efectul real al lui „Ceaușescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea