Rămâi conectat

Ştirea zilei

Povestea unui străin care a cunoscut rețeta succesului la Alba Iulia. S-a stabilit aici în urmă cu 20 de ani și aici a rămas!

Alexandra Mates

Publicat

în

Simone AlbaniA călcat pe pământ românesc la vârsta de 20 de ani, iar, cu timpul, a ajuns să se bucure de afaceri și de o carieră politică de succes, construită pe hărnicie, implicare și sinceritate, pe meleagurile noastre. Este vorba despre Simone Albani Rocchetti, stabilit în Alba Iulia în urmă cu 21 de ani.

Dacă unii tineri din România iau calea străinătății la o vârstă destul de fragedă, în speranța că vor avea un trai mai bun, Simone Albani a luat viața în piept și, acum multă vreme, a decis să înceapă o viață nouă în România, un loc cu totul străin pentru el. A ajuns în țara noastră prin intermediul tatălui său, în anul 1995, iar Alba Iulia a fost locul unde a parcurs drumul spre succes.

Astfel, în orașul unde oamenii împărtășesc o cultură diferită și vorbesc o altă limbă decât cea pe care o cunoștea el, pe aceeși filieră latină, și-a început aventura vieții pe plaiuri românești. Acum, la 41 de ani, are propriile business-uri în industria mobilei, dar și o carieră în politică bine închegată, susținută de calități morale native și de credința că orice act politic trebuie însoțit de un crez superior.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Am venit pentru prima dată în România la începutul anului 1995. Tatăl meu colabora cu câteva firme din România. Una dintre aceste firme căuta o persoană care să o administreze și mi s-a propus să fac acest lucru. Deși mi-a fost foarte greu să mă decid, am venit din Italia, iar în câteva luni am preluat conducerea acestei firme”, a spus Simone.

Spirit inteligent, cu inițiative proprii și cu poftă de muncă, Simone Albani a început să se implice în munca tatălui său încă de la o vârstă destul de fragedă, delimitându-se însă, prin capacitățile și inițiativele proprii, de “protecția” paternă. Faptul că tatăl său și-a pus încrederea în el l-a ambiționat, reușind să se autosusțină și să se dezvolte independent din punct de vedere financiar imediat după venirea în România.

„După ce am ajuns în România și am văzut cum merg lucrurile aici, tatăl meu m-a întrebat dacă vreau să rămân. Pe moment, nu i-am dat niciun răspuns. Ne-am întors în Italia, unde am stat aproximativ zece zile pentru a rezolva câteva lucruri, apoi am revenit împreună în Alba. A stat două zile cu mine, după care am rămas singur”. A fost momentul în care, la 21 de ani, Simone Albani, uzând de independența și priceperea care îl caracterizau (și încă îl caracterizează), a intrat în industria mobilei, reușind de atunci să se dezvolte în permanență atât în planul de business, cât și pe plan personal.

Simone Albani a lăsat deoparte stilul de viață din Italia, familia și prietenii pentru „un stil de viață total ostil, la vremea respectivă, în Alba Iulia”, după cum el însuși mărturisește, însă un stil care l-a dus, pas cu pas, spre o carieră de succes, cu multiple orientări în business și în administrația locală. Niciodată nu și-a pus problema adaptării în Alba Iulia, cetățean italian fiind, pentru că a venit aici cu intenția clară de a-și clădi singur un drum în viață, un drum axat pe muncă onestă și planuri de afaceri durabile în timp. În cele din urmă a reușit. În prezent, conduce două firme – una de prelucrare a lemnului brut și una producere a mobilei. La activ, are premii adunate în palmares pentru rezultate excepționale obținute în domeniu. În anul 2000 a devenit cetățean român, un lucru cu care se mândrește astăzi.

A început să lucreze, în primă fază, cu 4 angajați. Dezvoltând an de an afacerea, a ajuns, în prezent, să lucreze cu 190 de persoane. În comuna Galda de Jos se află fabrica de cherestea, unde se prelucrează lemn și subansamble. La Sebeș este amplasată fabrica în care se produce mobilierul, respectiv scaune, mese, canapele, tapițerie. De asemenea, dispune de un punct de lucru în Arad. Produsul finit de la fabrica din Sebeș este expus în magazinele pe care le deține în Alba Iulia, dar în mare parte se vinde în străinătate. „În momentul de față, pentru piața din România produc foarte puțin; piața mea principală este cea externă. 95% din produsele pe care le fac ajung peste granițele țării”, a precizat Albani.

Devenit pe jumătate român, Simone se declară pasionat de ceea ce face și, dacă ar fi să vorbim despre strategia care i-a adus succesul, acesta a explicat că banii obținuți din profit i-a reinvestit întodeauna, reușind să facă piese de mobilier de o calitate superioară față de ceea ce exista pe piață: „În fiecare an mi-am îmbunătățit calitatea produselor, nu numai prin manoperă, ci și prin materialele pe care le folosesc. Vreau să continui așa”.

Implicat în afaceri, Simone Albani a „prins” și gustul politicii, mărturusind că dintotdeauna a avut o înclinație înspre politică. În copilărie, pe lângă cărțile de povești pe care trebuia să le citească, s-a delectat cu unele lucrări ale lui Nicollo Machiavelli. „Citeam de mic cărți diferite față de cele adresate vârstei mele. Una dintre cărțile care mi-au rămas întipărite în minte, și am citit-o de câteva ori, a fost „Principele” lui Machiavelli, o carte care are o legătură destul de strânsă cu politica actuală din punctul meu de vedere”, a povestit Albani.

Deși la început, când a ajuns în România, a fost foarte prins în a învăța cum să trăiască aici prin business-ul său, Simone spune că a urmărit, întotdeauna, „cu coada ochiului”, situația politică din județul Alba. A pus în balanță două partide, iar după ce s-a interesat îndeaproape, a ajuns să se înscrie în PNL și chiar a ajuns unul dintre liderii partidului. Din 2012, Simone este unul dintre aleșii care reprezintă comunitatea în Consiliul Local Alba Iulia, iar în prezent candidează în alegerile locale din 5 iunie 2016 pentru postul de consilier județean. Timp de două luni a fost și viceprimarul municipiului Alba Iulia.

Simone Albani crede într-o politică sănătoasă, curată, în care implicarea personală și inițiativa profesională pot aduce succesul. Pentru el, business-ul și politica sunt două lucruri total diferite, pe care nu le confundă nici în viață și nici în activitățile administrative de partid: în toată activitatea sa nu a colaborat niciodată cu statul sau cu instituțiile locale, ci exclusiv cu companii private, fapt care l-a ferit întotdeauna de orice tip de blam politic. Pe această cale dorește să mulțumească tututor celor care au crezut în calitățile sale de Om, celor care l-au votat atunci când a dorit să-și pună capacitățile în slujba comunității și celor care sunt hotărâți să-l voteze și pe data de 5 iunie 2016.

Pentru Simone, timpul este foarte prețios. Ne-a povestit că știe în fiecare zi la ce oră se trezește și pleacă de acasă, dar nu știe niciodată la ce oră se întoarce. „Rar se întâmplă să ajung acasă de la muncă la ora 22.00”, spune el. În ceea ce privește viața personală, Simone mărturisește că își dorește liniște lângă o persoană de vârstă apropiată, care înțelege exact stilul lui de viață. „Dacă nu aș avea lângă mine o persoană la fel de activă, ar fi complicat”, spune el.

Planurile sale de viitor sunt legate tot de România şi afacerile în care este implicat. „Au trecut aproape 21 de ani. Peste jumătate din viața mea am trăit-o aici. Am dezvoltat afaceri, am amintiri, am mulți prieteni și lucruri de care m-am atașat. Nu mi-ar fi ușor să las totul și să plec. Nu vreau să gândesc în perspectivă din acest punct de vedere. Iubesc România, iubesc stilul meu de viață de aici și țin foarte mult la persoanele din jurul meu”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Modernizarea a patru străzi din Municipiul Sebeș: Licitația de peste 10 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Modernizarea a patru străzi din Municipiul Sebeș: Licitația de peste 10 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Primăria Municipiului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări de construcții pentru obiectivul „Modernizare străzi Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlalilor”. Valoarea totală estimată este de 10.216.020,40 de lei.

Străzile Aurel Vlaicu, 8 Martie, Fântâna de Aur, Sticlarilor din Municipiul Sebeş prezintă următoarele deficienţe:

Elit - Gustul Desăvârșit
 • lipsa sistemului rutier cu îmbrăcăminte modernă, străzile în situaţia actuală în perioadele umede fiind greu accesibile, producând şi poluare fonică mai mare;
 • lipsa trotuarelor amenajate care să permită separarea traficului auto de cel pietonal, în condiţiile actuale atât pietonii cât şi şoferii (toţi participanţii la trafic) sunt supuşi riscurilor de accidente, circulaţia pietonală se desfăşoară predominant pe acostamente sau carosabil;
 • lipsa semnalizării rutiere, circulaţia auto la ora actuală făcându-se după prioritatea dreapta în intersecţii, dar de cele mai multe ori nu este respectată;
 • lipsa trecerilor de pietoni, fiecare traverseaza strada pe unde vrea;
 • lipsa locurilor de parcare, autoturismele sunt parcate pe acostamente sau carosabil;
 • lipsa rigolelor amenajate, la ora actuală în proporţie de 95%, rigolele sunt din pământ, iarpe unele porţiuni lipsesc, apele pluviale nu pot fi colectate şi evacuate rapid de pecarosabil, iar în perioadele umede creşte astfel risul accidentelor;
 • podeţe de acces la proprietăţi amenajate de fiecare în aparte care dau un aspect urbanistic,foarte inestetic
 • lipsa utilităţilor pe anumite porţiuni (apa, canal) sau subdimensionarea lor;
 • intersecţiile cu străzile adiacente sunt neamenajate;
 • zonele verzi sunt neîntreţinute;

În baza celor constatate mai sus se observa o inechitate a locuitorilor de pe aceste străzi faţăde ceilalţi locuitori ai municipiului privind accesul la utilităţi (apa,canal, căi de acces).

Situaţia propusă:

Atingerea indicatorilor ţintă 24630mp suprafata reabilitată, precum şi sistemele de apa şicanal pe circa 1978ml.

Investiţiile de mediu reprezintă o contribuţie importantă la rezolvarea problemeloreconomice şi sociale în România: la protecţia sănătăţii, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi stimulareadezvoltării economice. Pentru a contribui la dezvoltarea regiunilor, România trebuie să facăinvestiţii semnificative în infrastructura de mediu, în special în sectoarele apă, drumuri, deşeuri şi calitatea aerului.

Obiectul acestei investiţii îlconstituie îmbunătăţirea infrastructurii rutiere prinmodernizarea acestor străzi.

Pe lângă problemele arătate mai sus alte argumentele mai elocvente în favoarea realizăriimodernizării acestor străzi care, demonstrează cu prisosinţă necesitatea modernizării sunt:

 • asigurarea siguranţei circulaţiei auto şi pietonale, atât pe timp uscat cât şi pe timp umedşi răcoros;
 • înlăturarea disconfortul produs de situaţia actuală a carosabilului cu numeroasedenivelări, gropi şi ogaşe prosuse de apa care se scruge pe carosabil;
 • stimularea unor activităţi economice, turistice sau productive ce duc la ridicareastandardului material şi spiritual al locuitorilor, care să conducă la stabilizarea populaţieiîn această zonă, cu toate consecinţele benefice ale acesteia;
 • ameliorarea calităţii mediului şi diminuarea surselor de poluare, prin realizarea uneisuprafeţe netede de rulare care reduce poluarea sonoră şi poluarea aerului;
 • ameliorarea condiţiilor igienico-sanitare ale locuitorilor eliminând praful şi noroaieledatorită străzilor neasfaltate;
 • să fie puse bazele de infrastructură pentru dezvoltarea turismului.

Pentru o mai bună gestionare a proiectului străzile care fac obiectul prezentului proiect au fost împărţite în trei obiecte după cum urmează:

Obiectul 1. Reabilitare reţele de alimentare cu apă

1. 1.Reabilitare reţea de apă strada Aurel Vlaicu

– Lungime totală proiectată de reabilitare a reţelei şi branşamente 942 ml.

– Reabilitarea reţelelor de apă cu conducte din PEID cu Dn 400 ( lungime =160 ml.), 250 mm(lungime =296ml) si 110 mm (lungime =255 ml).

– Branşamente de apă .

– Căminele de vane.

– Hidranţii de incendiu supraterani conform NP133/2013

1.2.Extindere reţea de apa strada Sticlarilor

– Lungimea totală proiectată de reabilitare a reţelei de apăşi branşamente este de 404 m.

– Reabilitarea reţelelor de apă cu conducte din PEID cu Dn 110 mm (lungime =250 ml.)

– Branşamente de apă

– Căminele de vane.

– Hidranţii de incendiu supraterani propuşi conform NP133/2013 Extindere reţea de apă strada 8 Martie

– Lungimea totală proiectată de reabilitare a reţelei de apăşi branşamente este de 631 m.

– Reabilitarea reţelelor de apă cu conducte din PEID cu Dn 110 mm (lungime =323 ml)

– Branşamente de apă

– Căminele de vane

– Hidranţii de incendiu supraterani propuşi conform NP133/2013

1.3.Extindere reţea de apă strada Fântâna de Aur

– Lungimea totală proiectată de reabilitare a reţelei de apăşi branşamente este de 291 m.

– Reabilitarea reţelelor de apă cu conducte din PEID cu Dn 110 mm (lungime =172 ml)

– Branşamente de apă

– Căminele de vane

– Hidranţii de incendiu supraterani propuşi conform NP133/2013 Obiectul 2. Extindere reţele de canalizare menajeră

2.1. Extindere reţea canalizare menajeră strada Aurel Vlaicu

– Lungimea proiectată pentru extinderea reţelei de canalizare menajerăşi reabilitare racorduri este de 121 m.

– Extinderea reţelei de canalizare cu conducte din PVC- KG cu Dn = 250 mm (lungime =64 ml);

– Racordurilor de canalizare realizate cu conducte din PVC- KG cu Dn 16 0 mm

– Căminele de vizitare din beton cu ramă şi capace compozite, de tip carosabile.

2.2. Extindere reţea canalizare menajeră strada Sticlarilor

– Lungimea proiectată pentru extinderea reţelei de canalizare menajerăşi reabilitare racorduri este de 380.50 m.

– Extinderea reţelei de canalizare cu conducte din PVC- KG cu Dn = 250 mm (lungime = 226.5 ml).

– Racordurilor de canalizare realizate cu conducte din PVC- KG cu Dn 16 0 mm

– Căminele de vizitare din beton cu ramă şi capace compozite, de tip carosabile

2.3. Extindere reţea de canalizare menajeră strada 8 Martie

– Lungimea proiectată pentru extinderea reţelei de canalizare menajera şi reabilitare racorduri este de 638.5 m.

– Extinderea reţelei de canalizare cu conducte din PVC- KG cu Dn = 250 mm (lungime =303 ml).

– Racordurilor de canalizare realizate cu conducte din PVC- KG cu Dn 16 0 mm

– Căminele de vizitare din beton cu ramă şi capace compozite, de tip carosabile

Obiectul 3. Modernizare străzi

3.1. Modernizare strada Aurel Vlaicu

-lungimea străzii =circa765,00 m,

– lăţimea părţii carosabile l= 7,00 m,

– lăţime trotuare = 1,00 m;

– lăţime zone verzi existente care se pastrează= variabilă, min. 1,0 m

– lungime canal beton = 615,00 m;

– îngropare reţea gaz 3 puncte = 24 m

– îmbrăcăminte din beton asfaltic

3.2. Modernizare strada 8 Martie

– lungimea străzii =circa635,00 m; din care tronson 1 = 410 m, tronson 2 = 110 m, tronson 3 = 115 m

– lăţimea părţii Shared space carosabile: 2m+2m si variabil pavele 8cm.

3.3. Modernizare strada Fântâna de Aur Strada de cat IV

– lungimea străzii =313,00 m;

– lăţimea părţii carosabile = 6.00 m;

– lăţime trotuare = 1,00 m

3.4. Modernizare strada Sticlarilor Strada de cat IV

– lungimea străzii = 265 m; din care tronson 1 – 146 m şi tronson 2 – 119 m

– lăţimea părţii carosabile tronson 1 = 6,00 m;

– lăţimea părţii Shared space carosabile tronson 2: 2m+2m şi variabil pavele 8cm

Realizarea investiţiei conduce la crearea unei infrastructuri adecvate ce va deservii populaţia din zona, crează premiza dezvoltării turistice a zonei şi automat creşterea nivelului de trăi a populaţiei, reducându-se riscul depopulării zonelor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Care este situația barajului de la Lacul de acumulare Tăul Mare, după 24 de ore de la semnalarea avariei. Cât a scăzut cota apei

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Care este situația barajului de la Lacul de acumulare Tăul Mare, după 24 de ore de la semnalarea avariei. Cât a scăzut cota apei

La această oră se intervine cu 3 motopompe de mare capacitate pentru deversarea apei din lacul de acumulare, 1 motopompă fiind pregatită să intervină, iar 2 motopompe vor interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localității Roșia Montană, zona locuită.

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 40 centimetri, dintr-un total de 5 metri, cât este obiectivul autorităților pentru ca riscul să fie acceptabil și populația s-ar putea întoarce în casele lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

În gospodăriile din zona care ar putea fi în pericol de a fi inundată, locuiesc un total de 268 persoane, din care 126 s-au autoevacuat, 137 au refuzat evacuarea si 5 persoane au fost evacuate în spații puse la dispoziție de autorităţile publice, internatul școlar de la liceul din Abrud.

Forțe și mijloace angrenate la acest moment:

ISU Alba: 25 militari, 2 camioane cu 2 motopompe, 2 microbuze, 1 autoturisme, 1 autospeciale de interventie;

Pentru gestionarea situației, ISU Alba a alertat întregul personal operativ:

ISU BH – 2 militari, 1 camion, 1 motopompă;
ISU MS – 3 militari, 1 camion, 1 motopompă;
ISU HD – 3 militari, 1 camion, 1 motopompă;
ISU CJ – 3 militari, 1 camion, 1 motopompă;
IJJ Alba – 4 jandarmi cu 2 auto;
IPJ Alba – 4 politisti cu 2 auto;
SGA – 2 persoane cu 2 auto.

Totodată, au fost constituite 4 echipe mixte, din partea ISU, IPJ și IJJ, în vederea informării populației privind evacuarea acestora.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Ajutorul de încălzire 2022: Care sunt condițiile pentru românii care vor să beneficieze de ajutorul de la stat și care este valoarea

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Ajutorul de încălzire 2022: Care sunt condițiile pentru românii care vor să beneficieze de ajutorul de la stat și care este valoarea

Românii mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a depune actele necesare pentru a beneficia de ajutorul de încălzire oferit de către stat.

Începând cu data de 1 noiembrie 2021, ajutorul lunar pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece 2022-2023 se oferă conform prevederilor Legii consumatorului vulnerabil. Cei care vor să beneficieze de sprijinul oferit de stat la iarnă trebuie să depună o cerere și declarație pe propria răspundere privind componența familiei, veniturile sale și sistemul de încălzire utilizat.

Elit - Gustul Desăvârșit
Anunţ de ultimă oră pentru români, până când mai pot depune actele pentru a beneficia de sprijinul de la stat

Toţi cei care vor să beneficieze de ajutorul lunar pentru încălzirea locuinței între 1 noiembrie 2022 și 31 martie 2023, trebuie să depună cererile și declarațiile pe propria răspundere până la data de 15 octombrie 2022.

Acestea se depun individual sau prin asociațiile de proprietari, ascociațiile de locatari sau la primăria din orașul, satul sau comuna în care aveți domiciliul.

Stabilirea dreptului pentru primirea ajutorului pentru încălzirea locuinței se face prin dispoziția primarului orașului, satului sau comunei în care locuiți:

– începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care au depus documentele până în a 20 zi a acelei luni;

– începând cu luna următoare, pentru cei care au depus documentele după a 20 zi a lunii în care ați depus cererea;

– începând cu luna depunerii cererii, pentru cei al căror drept de ajutor social este stabilit începând cu acea lună, indiferent de data la care au depus cererea;

Cine sunt românii care pot beneficia de ajutorul oferit de stat în sezonul rece

Cei care pot beneficia de ajutorul oferit de stat în sezonul rece sunt familiile cu venituri nete lunare mai mici de 1.386 de lei pe cap de membru de familie sau persoanele singure care câștigă lunar până în 2.053 de lei.

Ajutorul se acordă pentru un singur sistem utilizat la încălzirea locuinței, declarat de persoana singură, respectiv de un membru al familiei, care are capacitate deplină de exercițiu al drepturilor civile.

În funcție de sistemul de încălzire al locuinței dumneavoastră, categoriile de ajutoare pentru încălzire sunt:

– ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat;

– ajutor pentru gaze naturale;

– ajutor pentru energie electrică;

– ajutor pentru combustibili solizi și/ sau petrolieri.

Valoarea de referință luată în calcul la stabilirea ajutorului pentru încălzire locuinței, în funcție de sistemul de încălzire utilizat, nu poate fi mai mică de:

250 lei/ lună, pentru gaze naturale;

500 lei/ lună, pentru energie electrică;

320 lei/ lună, pentru combustibili solizi și/ sau petrolieri.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței în sezonul rece se plătește diferențiat în funcție de venitul mediu lunar al familiei sau al persoanei singure:

– în proporție de 100% din valoarea de referință, dar nu mai mult decât consumul facturat, dacă venitul mediu net lunar este până în 200 lei pe cap de membru de familie/persoana singură;

– în proporție de 90%, pentru persoanele cu un venit lunar net cuprins între 200,1 lei și 320 lei;

– în proporție de 80%, pentru persoanele cu un venit lunar net între 320,1 lei și 440 lei;

– în proporție de 70%, pentru persoanele cu un venit lunar net între 440,1 lei și 560 lei;

– în proporție de 60%, pentru persoanele cu un venit lunar net între 560,1 lei și 680 lei;

– în proporție de 50%, pentru persoanele cu un venit lunar net între 680,1 lei și 920 lei;

– în proporție de 40%, pentru persoanele cu un venit lunar net între 920,1 lei și 1.040 lei;

– în proporție de 30%, pentru persoanele cu un venit lunar net între 1.040,1 lei și 1.160 lei;

– în proporție de 20%, pentru persoanele cu un venit lunar net între 1.160,1 lei și 1.280 lei;

– în proporție de 10%, pentru persoanele cu un venit lunar net între 1.280,1 lei și 1.386 lei pe cap de membru de familie sau 2.053 de lei pentru o persoană singură;


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea