Povestea unui scandal demn de scenariul unui film: Agresiune precedată de o vizită la mănăstire și încheiată cu o condamnare la închisoare

Povestea unui scandal cu mesaje de amenințare și o dublă înjunghiere în apa râului Arieș

Un dosar cu obiect ”tentativă de omor” aflat pe rolul instanțelor din Alba Iulia are la bază o poveste care poate fi oricând scenariul unui film. Agresorul, Purel Iulian Mihai, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la închisoare cu executare la Tribunalul Alba.

Motivarea hotărârii de la instanța de fond surprinde cu acuratețe desfășurarea evenimentelor. Astfel, în perioada 2009-2016, persoana vătămată T.T.D. și martorul N.M.M. au avut o relație de concubinaj în urma căreia a rezultat un minor în vârstă de 6 ani. La sfârșitul anului 2016 cei doi s-au despărțit, iar din luna decembrie 2016 martora N.M.M. a început o nouă relație cu inculpatul Purel Iulian Mihai, relație care a durat până în luna martie 2017.

Inculpatul a considerat că motivul despărțirii de martora N.M.M. îl constituie persoana vătămată T.T.D., pe care-l bănuia că dorea să reia legătura amoroasă cu femeia, motiv pentru care a început să trimită amenințări cu moartea minorului prin SMS, Facebook, fapt recunoscut chiar și de inculpat. Ulterior, agresorul a încercat să o determine pe martora N.M.M. să se împace cu el, trimițându-i, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, în mod repetat și insistent mesaje, inclusiv de amenințare cu moartea a copiilor sau a surorii martorei. În ultimele mesaje a atenționat-o pe femeie că va veni la ea acasă, indiferent de consecințe.

”În data de 18.04.2016, inculpatul a plecat de la locuința lui, înarmându-se cu un cuțit și s-a îndreptat către satul Albac, unde locuiește atât martora N.M.M. împreună cu cei doi copii ai ei, cât și persoana vătămată T.T.D. Pe drum, s-a oprit la o mănăstire unde a făcut mai multe fotografii, cu telefonul mobil, pe care le-a postat pe Facebook, însoțite de mesaje de genul: «Toți vor plăti la rândul lor», «Totul va rămâne o amintire», «Nimic nu e întâmplător», «Doamne ajutama».

După ce a plecat de la mănăstire, îndreptându-se spre satul Albac, inculpatul s-a întâlnit cu un alt martor, care, având în vedere că persoana vătămată îi relatase anterior despre amenințările cu moartea exercitate de inculpat la adresa fiului său, a sunat-o pe aceasta și a încunoștințat-o despre faptul că inculpatul se deplasează cu bicicleta”, se afirmă în motivare. În continuare, victima a luat autoturismul proprietate personală și s-a deplasat într-o zonă din apropierea râului Arieș unde l-a așteptat pe acesta.

”În momentul în care inculpatul a ajuns acolo, persoana vătămată l-a abordat, întrebându-l de ce îi amenință cu moartea copilul. Inculpatul a abandonat bicicleta și luat-o la fugă, prin mai multe grădini, îndreptându-se către râul Arieș, spre direcția locuinței martorei N.M.M. Când a ajuns la râul Arieș, inculpatul a intrat în apă, până la genunchi, iar persoana vătămată a rămas pe mal. Victima a intrat în apă pentru a-i cere inculpatului să iasă afară, să discute pe tema amenințărilor cu moartea la adresa fiului său.

În momentul în care persoana vătămată s-a apropiat de inculpat, fără a exercita vreun gest amenințător la adresa acestuia, inculpatul a scos un cuțit și a lovit-o în abdomen, cauzându-i o plagă penetrantă. Apoi, când s-a întors încercând să fugă, inculpatul a mai lovit-o o dată cu cuțitul, în spate, în zona umărului, provocându-i o plagă axilară posterioară stânga”, se mai afirmă în documentul de la Tribunal. Doi vecini au sărit în ajutorul victimei, dar nu au reușit să îl prindă pe atacator, care a fugit și s-a ascuns în pădure până a doua zi, când s-a întors acasă, unde a fost găsit de către polițiști.

Rănile suferite au necesitat 16 – 18 zile de îngrijiri medicale, medicii stabilind că viața victimei a fost pusă în pericol. Agresorul a fost reținut, arestat preventiv și, ulterior, plasat în arest la domiciliu. Decizia de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare a fost contestată de inculpat, dosarul ajungând pe rolul Curții de Apel.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...