Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Povestea unui scandal demn de scenariul unui film: Agresiune precedată de o vizită la mănăstire și încheiată cu o condamnare la închisoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Povestea unui scandal cu mesaje de amenințare și o dublă înjunghiere în apa râului Arieș

Un dosar cu obiect ”tentativă de omor” aflat pe rolul instanțelor din Alba Iulia are la bază o poveste care poate fi oricând scenariul unui film. Agresorul, Purel Iulian Mihai, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la închisoare cu executare la Tribunalul Alba.

Motivarea hotărârii de la instanța de fond surprinde cu acuratețe desfășurarea evenimentelor. Astfel, în perioada 2009-2016, persoana vătămată T.T.D. și martorul N.M.M. au avut o relație de concubinaj în urma căreia a rezultat un minor în vârstă de 6 ani. La sfârșitul anului 2016 cei doi s-au despărțit, iar din luna decembrie 2016 martora N.M.M. a început o nouă relație cu inculpatul Purel Iulian Mihai, relație care a durat până în luna martie 2017.

Inculpatul a considerat că motivul despărțirii de martora N.M.M. îl constituie persoana vătămată T.T.D., pe care-l bănuia că dorea să reia legătura amoroasă cu femeia, motiv pentru care a început să trimită amenințări cu moartea minorului prin SMS, Facebook, fapt recunoscut chiar și de inculpat. Ulterior, agresorul a încercat să o determine pe martora N.M.M. să se împace cu el, trimițându-i, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, în mod repetat și insistent mesaje, inclusiv de amenințare cu moartea a copiilor sau a surorii martorei. În ultimele mesaje a atenționat-o pe femeie că va veni la ea acasă, indiferent de consecințe.

”În data de 18.04.2016, inculpatul a plecat de la locuința lui, înarmându-se cu un cuțit și s-a îndreptat către satul Albac, unde locuiește atât martora N.M.M. împreună cu cei doi copii ai ei, cât și persoana vătămată T.T.D. Pe drum, s-a oprit la o mănăstire unde a făcut mai multe fotografii, cu telefonul mobil, pe care le-a postat pe Facebook, însoțite de mesaje de genul: «Toți vor plăti la rândul lor», «Totul va rămâne o amintire», «Nimic nu e întâmplător», «Doamne ajutama».

După ce a plecat de la mănăstire, îndreptându-se spre satul Albac, inculpatul s-a întâlnit cu un alt martor, care, având în vedere că persoana vătămată îi relatase anterior despre amenințările cu moartea exercitate de inculpat la adresa fiului său, a sunat-o pe aceasta și a încunoștințat-o despre faptul că inculpatul se deplasează cu bicicleta”, se afirmă în motivare. În continuare, victima a luat autoturismul proprietate personală și s-a deplasat într-o zonă din apropierea râului Arieș unde l-a așteptat pe acesta.

”În momentul în care inculpatul a ajuns acolo, persoana vătămată l-a abordat, întrebându-l de ce îi amenință cu moartea copilul. Inculpatul a abandonat bicicleta și luat-o la fugă, prin mai multe grădini, îndreptându-se către râul Arieș, spre direcția locuinței martorei N.M.M. Când a ajuns la râul Arieș, inculpatul a intrat în apă, până la genunchi, iar persoana vătămată a rămas pe mal. Victima a intrat în apă pentru a-i cere inculpatului să iasă afară, să discute pe tema amenințărilor cu moartea la adresa fiului său.

În momentul în care persoana vătămată s-a apropiat de inculpat, fără a exercita vreun gest amenințător la adresa acestuia, inculpatul a scos un cuțit și a lovit-o în abdomen, cauzându-i o plagă penetrantă. Apoi, când s-a întors încercând să fugă, inculpatul a mai lovit-o o dată cu cuțitul, în spate, în zona umărului, provocându-i o plagă axilară posterioară stânga”, se mai afirmă în documentul de la Tribunal. Doi vecini au sărit în ajutorul victimei, dar nu au reușit să îl prindă pe atacator, care a fugit și s-a ascuns în pădure până a doua zi, când s-a întors acasă, unde a fost găsit de către polițiști.

Rănile suferite au necesitat 16 – 18 zile de îngrijiri medicale, medicii stabilind că viața victimei a fost pusă în pericol. Agresorul a fost reținut, arestat preventiv și, ulterior, plasat în arest la domiciliu. Decizia de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare a fost contestată de inculpat, dosarul ajungând pe rolul Curții de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea