Rămâi conectat

Curier Județean

”Poveste de Crăciun” – Serbarea Colegiului Naţional ”Inochentie Micu Clain” Blaj – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 21 decembrie a.c., a avut loc programul artistic al Colegiului Naţional ,,I. M. Clain”  Blaj la Centrului Cultural ,,Iacob Mureşianu” din localitate, într-o atmosferă veselă și emoționantă, specifică Sărbătorilor de iarnă cu: oameni de zăpadă, clinchete de clopoței, miros de brad și murmur de colind.

elevi-colegiul-im-blaj01La acest eveniment au participat cu interes autorităţile locale prin viceprimar, d-na prof. Livia Mureşan, alături de domnul director, prof. Ioan Tomoiagă, director adj., prof. Rodica Jeican, consilier educativ, prof. Adrian Hetak, diriginţi, cadre didactice şi părinţi. Citește și: MESAJE de Moș Crăciun haioase  • Mesaje, urări şi sms-uri amuzante de Crăciun pentru copii, colegi, familie, părinți

Pentru început preşcolarii, îndrumați de doamnele educatoare Damian Liliana și Bogdan Eugenia prin momentul ,,Bucuriile iernii în pas de dans” au oferit publicului spontaneitatea și inocența copilăriei.  Elevii din clasa a IV-a B, coordonați de înv. Prihoi Lucreția au pregătit un grupaj de dans și cântece de iarnă prin care au transmis bucurie și speranță, vestind Praznicul Nașterii Domnului. Clasele pregătitoare, sub îndrumarea doamnelor învățătoare Benchea Neli şi Naşcu Rodica, au animat atmosfera prin dansurile „Moș Crăciun sosește-n oraș” și „Uite, omul de zăpadă!”. Coordonați de doamna învățătoare Furcă Felicia, eleii clasei a III-a A au evidențiat tabloul iernii printr-un grupaj de cântece specifice Crăciunului, solistă: Maria Borcea. Clasa a III-a B, îndrumată de înv. Hârceagă Adriana a vestit apropierea Crăciunului printr-un dans energic, în care totul a prins viață, culoare și sens: „E din nou Cărciun!”. Dansurile Ansamblului „Alegria” cu elevii din clasa I B, coordonați de înv. Balu Rodica, au încărcat sufletele spectatorilor de lumină, bunătate şi energie. Momente inedite au fost reprezentate de dansurile elevilor de la secția germană, care, sub îndrumarea învățătoarelor Man Georgiana și Mathe Corina au stârnit în sală ropote de aplauze.

Cei doi prezentatori în frumoase costume populare, elevii Isailă Veronica și Borșan Ciprian, au încântat publicul prin carisma și prezența scenică remarcabilă. Citește și: Mesaje de Anul Nou. Cele mai frumoase urări şi felicitări de revelion, SMS-uri haioase şi amuzante pentru telefon pe care le puteţi trimite rudelor, prietenilor şi colegilor

A doua parte a spectacolului a aparținut elevilor din ciclul gimnazial și liceal. Grupul instrumental „Crescendo”, prof. dirijor Adrian Solomon, a interpretat cu sensibilitate piesele specifice Crăciunului, având ca soliste atât eleve din ciclul gimnazial: Bărbuleț Andreea, Hașegan Daria, Gizdavu Catinca, Vintilă Maria, Polgar Naomi, Pinca Mireya, cât și eleve din ciclul liceal: Maier Paula, Vintilă Ioana, Deneș Denisa. După acordurile impresionante ale muzicii, atmosfera a fost întreținută de majoretele colegiului, coordonate de prof. Efrim Lucia. Colindul străbun a fost adus pe scenă de grupul  coral îndrumat de prof. Borșan Mariana și pr. Borșan Lucian. Aceeași bucurie creștinească a fost transmisă și de elevii coordonați de prof. Gânța Dorina, care au interpretat emoționante colinde. Prof. diriginte Florea Emil și elevii clasei a VIII-a A au prezentat un obicei de Crăciun ,,Colind la casa gazdei”. Un moment umoristic de calitate l-a reprezentat sceneta – Poveste de Crăciun în care au fost implicați elevi cu talent actoricesc din clasa a XI –a D, sub atenta îndrumare a prof. dirig. Oancea-Raica Claudia.

Seara s-a încheiat în aplauzele publicului, fiecare punct din spectacolul elevilor de la Colegiul Naţional ,,I. M. Clain” Blaj, contribuind la crearea unei minunate ,,povești” de Crăciun.

Purtător de cuvânt,

Prof. dr. Claudia Oancea-Raica

[nggallery id=3205]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea