Rămâi conectat

Politică Administrație

Potrivit PDL Alba, deputatul Călin Potor trebuie să ne explice…

Publicat

în

Călin Potor trebuie să ne explice lejeritatea cu care, de la căldura camerei de hotel de la Bucureşti, plătită din banii celor care l-au trimis în Parlament, vorbeşte despre problemele locuitorilor municipiului Alba Iulia

    În aceste zile suntem martorii unui început murdar de campanie electorală. Înainte cu 3 luni de alegeri, liderii locali ai PNL doresc să ne demonstreze care sunt singurele arme pe care ştiu să le folosească în folosul judeţului Alba şi al municipiului Alba Iulia. Denigrarea, atacurile, lipsa de corectitudine şi mojicia sunt cuvinte care caracterizează acţiunile liberalilor din ultima perioadă. Discursul politic veninos şi lipsit de conţinut completează lipsa de soluţii reale şi de implicare a acestora în viaţa comunităţii care le-a oferit atât de mult. Nu credem că oamenii aşteaptă de la politicieni scandal şi atacuri murdare. Asta propun reprezentanţii Uniunii Socialiste oamenilor din Alba Iulia. Cu un astfel de limbaj cred ei că pot convinge electoratul că sunt mai buni.
Apelul la moralitate nu poate fi acceptat atunci când cei care îl pretind sunt oameni care nu îşi îndeplinesc misiunea şi promisiunile faţă de cei pe care îi reprezintă. Foarte vocal în mass-media dar absent în Parlamentul României, Călin Potor are obligaţia faţă de albaiulieni să îşi justifice salariul câştigat nemeritat în perioada în care a chiulit de la lucrările Camerei Deputaţilor. Câţi oameni a ajutat Călin Potor din salariul de deputat pe care l-a primit neducându-se la serviciu? Câte sute de mii de familii puteau beneficia de ajutoare suplimentare la încălzire în această iarnă dacă parlamentarii USL nu încasau nemeritat peste 1,4 milioane de euro lunar? Care sunt iniţiativele şi realizăriile concrete ale mandatului deputatului Călin Potor pentru alegătorii din colegiul Alba Iulia? În patru ani de mandat, nu a avut nicio acţiune prin care să îi sprijine pe cei care l-au trimis în Parlamentul României. Călin Potor şi colegii săi grevişti nu sunt capabili să îşi exercite mandatele de parlamentari şi vor în administrare România.
Călin Potor trebuie să ne explice lejeritatea cu care, de la căldura camerei de hotel de la Bucureşti, plătită din banii celor care l-au trimis în Parlament, vorbeşte despre problemele locuitorilor judeţului Alba şi, pe final de mandat, să îşi prezinte realizările concrete pentru Alba Iulia.
În calitatea sa de membru PDL, Călin Potor a fost mult mai puţin vocal la adresa adversarilor politici decât este acum, în calitate de deputat PNL, uitând de obligaţiile şi angajamentele pe care le-a luat în faţa electoratului la alegerile din 2008, când actualii adversari politici l-au susţinut pentru funcţia pe care o ocupă în prezent, chiar şi în absenţa sa. Ce a realizat concret Călin Potor pentru Alba Iulia şi pentru oamenii care l-au trimis în Parlament? Albaiulienii ştiu adevărul şi nu pot fi minţiţi că există vreo realizare de care acesta să îşi lege numele. În calitate de manager al Spitalului Judeţean Alba a reuşit contra-performanţa de a lăsa moştenire datorii uriaşe şi nu a fost capabil să contribuie la dezvoltarea instituţiei pe care a condus-o timp de trei ani. Deputatul Potor critică volumul investiţiilor în Alba Iulia fără să fi adus vreodată o delegaţie de investitori în municipiul nostru. Niciodată nu i-a fost refuzat dialogul cu administraţia locală. Prin dezicerea de oamenii care l-au ajutat de-a lungul timpului şi care au crezut în el, prin declaraţiile şi acţiunile sale, Călin Potor dovedeşte că are trădarea în sânge şi că interesele personale sunt mai importante decât interesele celor care l-au trimis în Parlament.
O radiografie a coloanei vertebrale politice a lui Călin Potor ar putea fi cel mai bine reprezentată de o serpentină, în locul liniei drepte normale. Politicianul Potor, un Phoenix-fals construit în serie în laboratoarele PNL şi renăscut în „glorie” de el închipuită într-un loc pe care l-a crezut mai cald, înfierează şi acuză un PDL care l-a susţinut necondiţionat şi l-a promovat până a ajuns acolo unde este, în Parlamentul României. Iar „incapabilii” aduşi în discuţie sunt aceiaşi oameni care l-au sprijinit şi pe suportul cărora şi-a construit, în fapt, întreaga carieră politică şi administrativă (ocupând funcţiile de viceprimar, de director de spital şi de deputat) şi la adresa cărora, până mai acum un an, avea numai cuvinte de laudă.
Construit să distrugă, Călin Potor nu realizează că, involuntar, se autodistruge, exilat fiind într-un purgatoriu politic în care cu „foştii” nu mai are nimic în comun iar „actualii” îl tratează ca pe un contagios şi îi asigură susţinere zero. Situaţie în care „candidatul” îşi construieşte singur campania, încă înainte ca aceasta să înceapă oficial, pe obişnuitele amalgamuri halucinante de idei-vrac, de la subvenţii pentru încălzire la investiţii strategice, corupţie şi DNA, cât să acopere sfertul sau treimea de pagină pe care tot el şi-a făcut-o cadou pentru expunere personală. Din nefericire pentru el sunt singurele argumente posibile, nesusţinute de proiecte, fapte şi realizări personale cu care le este dator celor care l-au trimis să-i reprezinte.
Nu în ultimul rând, solicităm organizaţiei PNL Alba să nu mai vehiculeze informaţii false despre activitatea DNA. Din dorinţa de a câştiga capital electoral, liberalii vehiculează informaţii „pe surse” şi afirmă că „din informaţiile pe care le au”, DNA a devenit o sursă de informare pentru liberalii din Alba, cu atât mai mult cu cât informaţiile din cercetările Direcţiei sunt secrete. Putem să ne întrebăm dacă nu cumva sesizările făcute la DNA nu au venit din partea domnului Potor sau a colegilor acestuia. Reafirmăm încrederea pe care o avem în instituţiile statului, în profesionalismul angajaţilor DNA şi în confidenţialitatea muncii acestora. Solicităm organizaţiei PNL Alba să pună capăt campaniei murdare pe care a început-o şi condamnăm categoric acest tip de discurs politic pe care îl considerăm ruşinos şi nedemn.

Biroul de presă PDL Alba

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare