Rămâi conectat

Curier Județean

POSTURI VACANTE la Primăria Alba Iulia – Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Publicat

în

Primăria Alba Iulia anunță anunță două posturi vacante la data de 14 ianuarie și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe:

*Compartiment de organizare evenimente şi promovare turistică: 1 post consilier, gradul IA, funcţie contractuală de execuţie, pe perioadă nedeterminată

Condiţii specifice de participare:

Electrica Furnizare Discount

– Studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în specializarea: Studii europene sau Știinţe politice;
– Vechimea în specialitatea studiilor necesare: minimum 7 ani;
– Cunoştinţe de operare PC- nivel mediu;
– Cunoştinţe de minimum 2 limbi de circulaţie internaţională nivel avansat;

Concursul va consta într-o probă scrisă şi interviu.

Condiţii de desfăşurare a concursului:

– Concursul (proba scrisă) se va desfăşură în data de 4 februarie 2019, ora 11.00, la Centrul de resurse „Academia doamnelor”, str. Gladiolelor, nr. 3A, Alba Iulia.
– Data, ora şi locul organizării interviului se vor anunţa odată cu afişarea rezultatelor la proba scrisă, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia.
– Dosarele de înscriere la concurs se pot depune, până în data de 21 ianuarie 2019 inclusiv, ora 15.00 la registratura Primăriei municipiului Alba Iulia.

Bibliografia stabilită, condiţiile de participare la concurs şi actele solicitate la dosarul de înscriere se afişează la sediul Primăriei, etajul II şi pe site-ul Primăriei municipiului Alba Iulia: www.apulum.ro.
Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, la Biroul resurse umane, şi la nr. de telefon: 0372/586 473.

*Unitatea de Management a proiectului „Alba Iulia 360 – Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome – Regiuni mai puţin dezvoltate” – 1 post Consilier Forţă de Muncă (pe perioadă determinată, respectiv de 12 luni, cu fracţiune de normă de 4 ore pe zi)

Condiţii specifice de participare:

– Studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă;
– fară vechime;
– capacitatea de utilizare a tehnologiei informaţiei (calculator, internet, pachet MS Office-Word, Excel;
– cunoştinţe de limba engleză – utilizator elementar nivel 2(A2);

Concursul va consta într-o probă scrisă şi interviu.

Condiţii de desfăşurare a concursului:

-Concursul (proba scrisă) se va desfăşura în data de 18 ianuarie 2019 ora 11.00, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, str. Calea Moţilor, nr. 5A, Alba Iulia, iar data ora şi locul organizării interviului se anunţă odată cu afişare rezultatelor probei scrise, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, str. Calea Moţilor, nr. 5 A.
– Dosarele de înscriere la concurs se pot depune, până în data de 16 ianuarie 2019 inclusiv, ora 15.00 la secretarul comisiei concurs, Biroul resurse umane.

Bibliografia stabilită, condiţiile de participare la concurs şi actele solicitate la dosarul de înscriere se afişează la sediul Primăriei, etajul II şi pe site-ul Primăriei Municipiului Alba Iulia www.apulum.ro.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, la Biroul resurse umane şi la nr. de telefon:0372/586473.

NOTĂ : Persoana selectată în urma concursului de recrutare pentru postul funcţie contractuală vacantă pe perioadă determinată, şi anume perioada de implementare a proiectului, cu fracţiune de normă de 4 ore pe zi, în data de 18 ianuarie 2019 la ora 11.00, proba scrisă, va fi angajată după notificarea acestuia către AM/OI/Finanţator responsabil şi acceptarea acestuia, semnarea Contractului de Finanţare şi aprobarea acestuia de către Consiliul Local al municipiului Alba Iulia.

Publicitate

Curier Județean

Noua uniformă a polițiștilor a fost aprobată de Guvern. Ce schimbări au fost aduse în normele de echipare

Publicat

în

Noua uniformă a polițiștilor a fost aprobată de Guvern. Ce schimbări au fost aduse în normele de echipare

Astăzi, în ședința de guvern a fost adoptată hotărârea pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei și documentului de legitimare pentru polițiști. După ce a trecut fix un an de la ultima ședință de dialog social din data de 01.09.2020 unde se hotărâse de comun acord cu organizațiile sindicale forma proiectului de act normativ ce urma să fie promovat de către MAI.

Interesele economice, cât și anumite contracte încheiate cu anumite firme, au primat în fața intereselor polițiștilor de a beneficia de o uniformă adaptată la nevoile actuale. Reiterăm faptul că designul nu se schimbă, iar modificările vor consta în faptul că articolele de echipament din compunerea uniformelor de poliție să poată fi confecționate din materiale cu proprietăți termice superioare, care să contribuie la creșterea confortului în purtare.

De asemenea, croiala va fi adaptată necesităților și eliminarea limitărilor de genul ”pulover cu ancheor, pantaloni din tercot sau pantofi din piele”, astfel descrierea articolelor de echipament să fie suficient de permisivă la schimbare. Vom monitoriza îndeaproape cum se va mișca MAI, astfel ca cel târziu în luna decembrie 2021 să putem avea primele elemente de uniformă din materiale tehnice. Astfel că, modelul noilor articole de echipament va fi stabilit de fiecare inspectorat general în parte IGPR, IGPF și IGI.

Electrica Furnizare Discount

Care este situația de până acum:

Există diferențe între structura normelor de echipare pentru ofițeri și pentru agenții de poliție în ceea ce privește cantitatea de articole ce se asigură, cât și durata de folosință, deși aceste articole sunt confecționate din aceleași materii prime și sunt folosite pentru aceleași activități;
în cadrul normelor de echipare sunt prevăzute articole de echipament care nu permit introducerea în procesul de confecționare al acestora a unor materiale cu proprietăți adaptate la specificul misiunilor, pentru care se evidențiază următoarele denumiri de articole: pantaloni de tercot, pulover cu anchior, scurtă pentru iarnă cu mesadă și guler din blană naturală, pantofi din piele pentru vară;

Care sunt schimbările aduse:

-sancționarea contravențională a persoanelor fizice sau juridice care produc sau comercializează articole de echipament sau însemne distinctive din compunerea uniformelor de poliție, în afara procedurilor legale de achiziție publică;
-stabilirea unei structuri unice a normelor de echipament, atât pentru ofițeri cât și pentru agenții de politie;
-flexibiliatea cadrului normativ, astfel încât articolele de echipament să poată fi confecționate din materiale cu proprietăți termice superioare care să contribuie la creșterea confortului în purtare;
-stabilirea duratei de folosință a uniformelor pentru elevii școlilor de poliție ca inventar de unitate, pentru a putea fi corelată cu durata de școlarizare, astfel încât echiparea elevilor din anul I să se realizeze cu echipament nou;
-introducerea unor articole de echipament specific care să asigure confortul termic și protecția efectivelor participante la misiuni interne și internaționale;

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO UPDATE| ACCIDENT rutier în Arieșeni: un bărbat a fost transportat de elicopterul SMURD la spital după ce s-a răsturnat cu autoturismul în afara carosabilului

Publicat

în

VIDEO UPDATE| ACCIDENT rutier în Arieșeni: un bărbat a fost transportat de elicopterul SMURD la spital după ce s-a răsturnat cu autoturismul în afara carosabilului

Un autoturism s-a răsturnat, în afara părții carosabile, în Arieseni; În urma accidentului, conducătorul auto, un bărbat de aproximativ 40 de ani, a fost rănit.

Potrivit reprezentanțiilor IPJ Alba, prin canalul specific de comunicare și informare, cercetările asupra accidentului rutier sunt în desfășurare.

Electrica Furnizare Discount

UPDATE : Serviciul Public Judetian Salvamont Salvaspeo Alba in colaborare cu Serviciul Public Judetian Salvamont Salvaspeo Bihor au intervenit la un accident rutier petrecut pe DN 75 pe raza comunei Arieseni. O persona de 41 de din jud Bihor a pierdut controlul volanului si sa răsturnat în afara părți carosabile. La locul accidentului a mai intervenit un echipaj SMURD Beiuș. Persona acidentata a fost predată unui elicopter SMURD.

 

UPDATE: Un bărbat de 41 de ani, din comuna Lunca, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism pe DN 75, în direcția Vârtop – Arieșeni, la kilometrul 33+ 150 de metri a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un bazin din beton după care autoturismul s-a răsturnat.

În urma accidentului, conducătorul auto, care era singur în autoturism, a suferit leziuni corporale și a fost trasportat, cu un elicopter SMURD, la un spital din Oradea. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Citește mai mult

Curier Județean

APA CTTA ALBA: avarie la conducta de distribuție a apei potabile în cartierul Bărăbant. Timpul estimat pentru remediere

Publicat

în

APA CTTA ALBA: avarie la conducta de distribuție a apei potabile în cartierul Bărăbant. Timpul estimat pentru remediere

S.C. APA C.T.T.A. S.A. ALBA – Sucursala Alba Iulia anunță că în data de 16.09.2021, în jurul orei 15.00, s-a produs o avarie la conducta de distribuție a apei potabile în cartierul Bărăbanț.

Timpul estimat pentru remedierea avarie este de circa 4 ore. Echipa noastră se află la fața locului și depune tot efortul ca acest timp sa fie cat mai scurt.

De asemenea, la reluarea furnizării, pot aparea modificări ale parametrului turbiditate, situație în care sfătuim clienții să folosească apa doar în scop menajer, iar eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numărul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției.

Electrica Furnizare Discount

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat!

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare