Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Porumbul, floarea soarelui și soia, cele mai afectate culturi agricole în 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele mai afectate culturi agricole din acest an sunt la porumb, floarea soarelui si soia, a anunțat marți ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

 

„Seceta a lovit in special cultura de primavară, dupa doi ani in care agricultura a ajutat la cresterea economica a Romaniei. Cele mai mari pierderi le-am avut la porumb, floarea soarelui si soia. Aceste precipitatii care au venit nu mai ajuta campania de primavara, dar vor ajuta campania de toamna. Nu stiu care e valoarea despagubirilor. O vom afla in luna septembrie. Sunt afectati si cei din zootehnie. Vom face si acolo o analiza in perioada urmatoare. Fiind furaje mai putine, sunt mai scumpe in acest an si sunt afectati. In luna septembrie vom definitiva situatia la nivel national, apoi ii vom notifica pe cei de la Comisia Europeana. Cu siguranta cei care au suferit pierderi vor primi despagubiri”, a declarat Daniel Constantin.

 

O evaluare complet[ a pagubelor cauzate de seceta  va putea fi cunoscuta in luna septembrie.

Saptamana trecuta, ministrul Agriculturii a afirmat ca autoritatile vor acorda diferentiat despagubirile specifice fermierilor mici si fermierilor mari, pentru cei din urma fiind nevoie de aprobarea Comisiei Europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea