Ponta le trimite acasă pe Oana Badea şi Rodica Andronescu şi îl înlocuieşte pe prefectul Ştefan Bardan
Printre primele măsuri pe care noul premier desemnat Victor Ponta a anunţat că le va lua după validarea guvernului USL de către Parlament este schimbarea secretarilor de stat PDL şi a prefecţilor agreaţi de democrat-liberali.
Judeţul Alba este reprezentat la nivel de secretari de stat de Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi de Rodica Andronescu, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, cu rang de secretar de stat. Cele două doamne se vor întoarce astfel la ocupaţiile de bază, ambele fiind profesoare. Badea are post la catedră la Colegiul Tehnic Aiud iar Andronescu la Colegiul Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia. Oana Badea este implicată şi în campania electorală întrucât candidează în 10 iunie din partea PDL pentru Primăria Aiud.
Spre deosebire de Oana Badea, Rodica Andronescu a apucat doar câteva luni în funcţia de secretar de stat, ea fiind numită ca preşedinte a ANOFM la sfârşitul lunii noiembrie 2011. A lăsat pentru această demnitate postul de inspector şcolar adjunct la IŞJ Alba, loc ocupat între timp de Ioana Crâsnic, dar şi funcţia de consilier judeţean. Rodica Andronescu nu se regăseşte pe nicio listă a PDL Alba pentru alegerile locale, nici pe cea depusă pentru consilieri judeţeni, nici pe cea de la Consiliul Local Alba Iulia.
*Ioan Dîrzu: „În Alba, postul de prefect revine PSD”
Nici prefecţii, deşi apolitici potrivit legii, nu vor scăpa de tăvălugul schimbării, mai ales că aceştia au un rol important în pregătirea şi organizarea alegerilor din iunie. Astfel că prefectul Ştefan Bardan va fi cel mai probabil înlăturat din funcţie, imediat ce Guvernul USL va fi instalat. Este posibil ca Bardan să candideze în toamnă pentru un post de deputat pe Colegiul Alba Iulia.
Potrivit protocolului USL, postul de prefect revine în judeţul Alba social-democraţilor, în timp ce postul de subprefect va fi numit un liberal. Postul de subprefect a devenit vacant prin demisia lui Raul Tudoraşcu care candidează la un post de consilier local la Alba Iulia pe listele PDL.
„Purtăm discuţii şi după învestirea noului Guvern vom spune ce propuneri avem. Acum vă pot spune doar că postul de prefect al judeţului Alba revine PSD iar cel de subprefect liberalilor”, a declarat preşedintele PSD Alba Ioan Dîrzu, al cărui nume este cel mai des vehiculat pentru a ocupa postul de prefect. El nu îndeplineşte însă condiţia de a fi funcţionar public şi se află şi în incompatibilitate din cauză că şi-a depus candidatura pentru consilier judeţean pe listele USL. Cel care ar îndeplini condiţiile de a deveni prefect este preşedintele PSD Alba Iulia, avocatul Ovidiu Jidveian. Acesta se pare însă că îşi doreşte mai degrabă un post de secretar de stat într-unul dintre ministerele conduse de social-democraţi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]