Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ponta le trimite acasă pe Oana Badea şi Rodica Andronescu şi îl înlocuieşte pe prefectul Ştefan Bardan

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Printre primele măsuri pe care noul premier desemnat Victor Ponta a anunţat că le va lua după validarea guvernului USL de către Parlament este schimbarea secretarilor de stat PDL şi a prefecţilor agreaţi de democrat-liberali.

Judeţul Alba este reprezentat la nivel de secretari de stat de Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi de Rodica Andronescu, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, cu rang de secretar de stat. Cele două doamne se vor întoarce astfel la ocupaţiile de bază, ambele fiind profesoare. Badea are post la catedră la Colegiul Tehnic Aiud iar Andronescu la Colegiul Horea, Cloşca şi Crişan din Alba Iulia. Oana Badea este implicată şi în campania electorală întrucât candidează în 10 iunie din partea PDL pentru Primăria Aiud.

Spre deosebire de Oana Badea, Rodica Andronescu a apucat doar câteva luni în funcţia de secretar de stat, ea fiind numită ca preşedinte a ANOFM la sfârşitul lunii noiembrie 2011. A lăsat pentru această demnitate postul de inspector şcolar adjunct la IŞJ Alba, loc ocupat între timp de Ioana Crâsnic, dar şi funcţia de consilier judeţean. Rodica Andronescu nu se regăseşte pe nicio listă a PDL Alba pentru alegerile locale, nici pe cea depusă pentru consilieri judeţeni, nici pe cea de la Consiliul Local Alba Iulia.

*Ioan Dîrzu: „În Alba, postul de prefect revine PSD”

Nici prefecţii, deşi apolitici potrivit legii, nu vor scăpa de tăvălugul schimbării, mai ales că aceştia au un rol important în pregătirea şi organizarea alegerilor din iunie. Astfel că prefectul Ştefan Bardan va fi cel mai probabil înlăturat din funcţie, imediat ce Guvernul USL va fi instalat. Este posibil ca Bardan să candideze în toamnă pentru un post de deputat pe Colegiul Alba Iulia.

Potrivit protocolului USL, postul de prefect revine în judeţul Alba social-democraţilor, în timp ce postul de subprefect va fi numit un liberal. Postul de subprefect a devenit vacant prin demisia lui Raul Tudoraşcu care candidează la un post de consilier local la Alba Iulia pe listele PDL.

„Purtăm discuţii şi după învestirea noului Guvern vom spune ce propuneri avem. Acum vă pot spune doar că postul de prefect al judeţului Alba revine PSD iar cel de subprefect liberalilor”, a declarat preşedintele PSD Alba Ioan Dîrzu, al cărui nume este cel mai des vehiculat pentru a ocupa postul de prefect. El nu îndeplineşte însă condiţia de a fi funcţionar public şi se află şi în incompatibilitate din cauză că şi-a depus candidatura pentru consilier judeţean pe listele USL. Cel care ar îndeplini condiţiile de a deveni prefect este preşedintele PSD Alba Iulia, avocatul Ovidiu Jidveian. Acesta se pare însă că îşi doreşte mai degrabă un post de secretar de stat într-unul dintre ministerele conduse de social-democraţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea