Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Pompierii din cadrul ISU Alba, alături de voluntarii Invictus România la Ștafeta Veteranilor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Pompierii din cadrul ISU Alba, alături de voluntarii Invictus România la Ștafeta Veteranilor

Astăzi, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au luat parte la un eveniment deosebit, numit „Ștafeta Veteranilor INVICTUS.” Această inițiativă are loc în contextul manifestărilor dedicate Zilei Armatei României și are ca scop promovarea memoriei eroilor români prin intermediul sportului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cursul zilei de ieri, pompierii au preluat ștafeta la granița cu județul Sibiu, iar astăzi au pornit din Cetatea Alba Carolina spre granița cu județul Cluj, unde urmează să predea ștafeta mai departe. Evenimentul „Ștafeta Veteranilor INVICTUS” se află la a X-a ediție și este organizat la nivel național sub egida Ministerului Apărării Naționale.

Această ștafetă a început la București, pe 5 octombrie, și a avut trei trasee: roșu, galben și verde. Scopul acestei inițiative este de a comemora evenimentele din 5 octombrie 1944 și de a onora memoria eroilor români prin participarea la competiții sportive. Traseul ștafetei se încheie în municipiul Carei, care reprezintă ultima bucată de pământ românesc eliberată de sub ocupația străină de către Armata României la data de 25 octombrie 1944.

Pompierii militari din ISU Alba au ales să se implice în acest eveniment special ca un gest de prețuire și respect pentru trecutul țării și pentru cei care au luptat pentru eliberarea României. Acest eveniment reprezintă o modalitate inedită de a aminti de sacrificiile făcute de veteranii români și de a promova valorile sportului și ale patriotismului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea