Polițistul din Teiuș care a înlocuit o amendă cu un avertisment a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare
Agentul de poliție Ioan Eugen Popa din Teiuș a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere de înscrisuri şi abuz în serviciu contra intereselor publice.
Instanța a menținut astfel sentința Tribunalului Alba, care hotărâse o pedeapsă de 4 luni închisoare cu suspendare și o perioadă de probă de 2 ani şi 4 luni. Hotărârea Curții nu este definitivă ea putând fi atacată cu recurs la instanța supremă.
Povestea polițistului Eugen Popa este legată de cea a Marius Pop, fostul șef al Poliției orașului Teiuș, arestat în 2012 de procurorii DNA pentru că l-a acoperit atunci pe Eugen, care distrusese un un proces verbal de contravenţie. Este vorba despre o amnendă în valoare de 500 de lei aplicată unui agent de pază al unei firme, pentru că l-a surprins pe acesta dormind în timpul serviciului. După ce procesul verbal a fost înregistrat în registrul de evidenţă al Poliţiei orașului Teiuş, Eugen Popa s-a înțeles cu paznicul pe care l-a sancționat să distrugă procesul verbal de contravenție. S-au înțeles rău însă, pentru că paznicul a achitat totuşi contravaloarea amenzii la Trezoreria oraşului Teiuş. În fața procurorilor DNA bărbatul a povestit tot ce s-a întâmplat.
Potrivit procurorilor, în cursul lunii octombrie 2011, Marius Pop, în calitatea sa de şef al Poliţiei oraşului Teiuş, a luat la cunoştinţă cu privire la faptul că unul dintre subordonaţii săi, agent de ordine publică, a înlocuit un proces verbal de sancţionare a unei persoane cu amendă contravenţională în sumă de 500 de lei cu un altul prin care a dispus doar avertisment. El nu a sesizat autorităţile judiciare competente pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu toate că avea această obligaţie în conformitate cu prevederile Statutului poliţistului, susţin anchetatorii. Uterior, Marius Pop a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi instigarea neurmată de executare la săvârşirea infracţiunii de mărturia mincinoasă. Dosarul fostului comisar şef se află în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
foto arhivă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan