Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Polițistul din Teiuș care a înlocuit o amendă cu un avertisment a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agentul de poliție Ioan Eugen Popa din Teiuș a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere de înscrisuri şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Instanța a menținut astfel sentința Tribunalului Alba, care hotărâse o pedeapsă de 4 luni închisoare cu suspendare și o perioadă de probă de 2 ani şi 4 luni. Hotărârea Curții nu este definitivă ea putând fi atacată cu recurs la instanța supremă.

Povestea polițistului Eugen Popa este legată de cea a Marius Pop, fostul șef al Poliției orașului Teiuș, arestat în 2012 de procurorii DNA pentru că l-a acoperit atunci pe Eugen, care distrusese un un proces verbal de contravenţie. Este vorba despre o amnendă în valoare de 500 de lei aplicată unui agent de pază al unei firme, pentru că l-a surprins pe acesta dormind în timpul serviciului. După ce procesul verbal a fost înregistrat în registrul de evidenţă al Poliţiei orașului Teiuş, Eugen Popa s-a înțeles cu paznicul pe care l-a sancționat să distrugă procesul verbal de contravenție. S-au înțeles rău însă, pentru că paznicul a achitat totuşi contravaloarea amenzii la Trezoreria oraşului Teiuş. În fața procurorilor DNA bărbatul a povestit tot ce s-a întâmplat.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii octombrie 2011, Marius Pop, în calitatea sa de şef al Poliţiei oraşului Teiuş, a luat la cunoştinţă cu privire la faptul că unul dintre subordonaţii săi, agent de ordine publică, a înlocuit un proces verbal de sancţionare a unei persoane cu amendă contravenţională în sumă de 500 de lei cu un altul prin care a dispus doar avertisment. El nu a sesizat autorităţile judiciare competente pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu toate că avea această obligaţie în conformitate cu prevederile Statutului poliţistului, susţin anchetatorii. Uterior, Marius Pop a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunilor de omisiunea sesizării organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals şi instigarea neurmată de executare la săvârşirea infracţiunii de mărturia mincinoasă. Dosarul fostului comisar şef se află  în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea