Rămâi conectat

Actualitate

Polițiștii rutieri din Alba au reținut luni 16 permise de conducere pentru depăşiri neregulamentare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luni, 19 octombrie, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au acţionat pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate depăşirii neregulamentare.

Potivit IPJ Alba, “cu această ocazie, pentru abateri constatate la regimul rutier, au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 20.370 lei, din care 16 pentru depăşire neregulamentară.

Complementar sancţiunii contravenţionale aplicate, celor 16 şoferi care s-au angajat în depăşiri neregulamentare, le-au fost suspendate permisele de conducere.

 

Totodată, au fost constatate 3 infracţiuni la regimul rutier.”

 

Pentru un trafic rutier mai sigur, Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Alba recomandă:

 

  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

 

  • Respectaţi toate regulile privind depăşirea şi nu efectuaţi depăşiri riscante.

 

  • Nu urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

 

  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

 

  • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

 

  • Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

 

  • Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea