Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Poliţiştii din Blaj au ieşit la curăţenie. Au săltat 6 hoţi şi au recuperat prejudicii de de mii de lei într-o singură zi

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Poliţiştii din Blaj împreună cu poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei au organizat, joi, 19 aprilie o acţiune în forţă pe raza municipiului Blaj şi a localităţilor învecinate, în urma căreia 5 bărbaţi sunt acum cercetaţi  pentru furt calificat, iar un altul, deja condamnat pentru aceeaşi infracţiune a ajuns la penitenciarul din Aiud.

Este vorba de B.M., de 23 de ani din comuna Jidvei, pe numele căruia Judecătoria Blaj a emis în 10 aprilie, un mandat de executare a pedepsei cu închisoare pentru 3 ani şi 6 luni.  Tânărul a fost săltat de pe strada Perilor, din comună şi nu a opus rezistenţă în momentul întâlnirii cu oamenii legii.
În cadrul acestei acţiuni, la orele 12.20, poliţiştii au prins în flagrant pe drumul de pe digul râului Târnava Mare, 3 bărbaţi de 23, 27 şi 29 de ani, toţi din Blaj, care transportau cu o căruţă 9 foi de arc lamelar pe care le-au sustras de la o autobasculantă aflată într-o balastieră de pe raza localităţii Mănărade. Prejudiciul în valoare de 2.000 lei a fost recuperat şi restituit societăţii comerciale păgubite, iar faţă de cei 3 suspecţi au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

La scurt timp, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit identificarea principalului suspect de comiterea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza localităţii Mănărade. Potrivit IPJ Alba, din primele cercetări efectuate a rezultat că G.S.I., de 24 de ani, din Blaj, în perioada 30 martie – 2 aprilie a.c. a spart o locuinţă, de unde a furat aparate de  uz casnic şi electronice, în valoare de 1.000 de lei. Şi în acest caz s-a reuşit recuperarea bunurilor furate care au fost restituite păgubitului, iar lui G.S.I. i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, riscând acum ani buni de închisoare.

Poliţiştii din Jidvei l-au prins P.M. de 20 de ani, din comuna Sîncel, acesta fiind principalul suspect de comiterea unui furt în legătură cu care au fost sesizaţi în cursul aceleiaşi zile. Acesta a pătruns prin efracţie în anexa locuinţei unui cetăţean din Iclod, de unde a sustras o bicicletă în valoare de circa 270 de lei, pe care a vândut-o în cursul aceleiaşi zile, pentru doar 20 de lei unui consătean al păgubitului. Bicicleta a fost recuperată şi restituită proprietarului de drept.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17 mai 2024: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00. Rafale de 55…65 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 mai 2024: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00. Rafale de 55…65 km/h Meteorologii ANM au emis vineri, 17 mai 2024, o avertizare cod galben de vânt puternic valabilă până la ora 23.00 în Alba și alte județe din țară. Citește și: Cum va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea