Polițiștii din Alba, la percheziții de amploare în 68 de locații, într-un dosar de corupție

Joi dimineața, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş şi alte 7 servicii judeţene, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat un număr de 68 percheziţii la instituţii publice şi domiciliile unor persoane fizice de pe raza judeţului Mureş, Bistriţa – Năsăud şi municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie cu implicarea unor funcţionari publici şi a altor persoane.

Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în cursul acestui an, un cetăţean din Mureş a pretins şi primit în mod repetat sume de bani de la diferite persoane în scopul facilitării omologării individuale şi emiterii cărţii de identitate a vehiculelor în regim de urgenţă, fără programare, pentru autovehicule rulate de provenienţă străină, aflate la prima înmatriculare în România.

Activitatea infracţională a fost realizată cu sprijinul unor funcţionari din cadrul RAR Mureş.

Totodată, cetăţeanul a beneficiat de sprijin din partea unui agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Evidenţa şi Eliberarea Paşapoartelor Simple Mureş. Acesta, în exercitarea atribuţiilor de serviciu a eliberat unor persoane din anturajul său documente de identitate, în schimbul unor foloase materiale, fără programare, în regim de urgenţă şi fără a achitarea taxelor aferente eliberării în regim de urgenţă.

La activităţile de astăzi participă ofiţeri de poliţie judiciară ai D.G.A. din 8 servicii judeţene (Mureş, Alba, Braşov, Bistriţa Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Sălaj) şi Structura Centrală.

Totodată, se beneficiază de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

Suportul tehnic este asigurat de poliţişti din cadrul IGPR – DOS.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Themis 28 decembrie 2017 at 20:56

Laura CK a fost între 2005-2006 procuror şi şef DIICOT la Sibiu, avîndu-l ca şef ierarhic pe A L. Între 2006-2010, ca procuror general al României, a fost şefa ierarhică atît a tatălui său, cît şi a lui A L, rămînînd şefa celui din urmă pînă în anul 2013! Din 2016, C K îl are din nou ca şef ierarhic pe Augustin L, ea fiind şefa DNA, iar Lazăr devenind procuror general al României ! Astai-i justiția statului care se face că gestionează banul public …D-zeu nu-i iartă pe cei care comit Sperjur !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...