Polițiștii din Alba Iulia, cu ochii pe taximetriști: Acțiune de verificare a transportului de persoane soldată cu amenzi de peste 9.000 de lei
Poliţiştii din Alba Iulia au verificat 52 de taximetrişti, cu privire la modul în care respectă normele legale specifice acestei categorii de transportatori. 27 au fost amendaţi. Cu ocazia aceleiaşi acţiuni, au fost depistaţi 4 şoferi ce practicau taximetria, în mod ilegal.
La data de 6 martie a.c., Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop verificare modului în care este respectată legislaţia rutieră şi cea specifică transportului de persoane, în regim taxi dar şi combaterea transportului ilegal de persoane.
Cu ocazia acestei acţiuni, au fost controlate 52 de autovehicule, iar, pentru nereguli constatate, faţă de 27 de taximetrişti a fost luată măsura sancţionării contravenţionale. Dintre amenzi, 22 au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, iar 5 pentru nerespectarea prevederilor Legii 38 din 2003 privind taximetria.
Totodată, poliţişti au fost identificaţi 4 conducători auto care desfășurau activităţi de taximetrie, fără a deţine autorizație.
Aceștia au fost sancţionaţi contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind taximetria, iar complementat sancţiunii, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 9.415 lei.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că, în conformitate cu articolul 7 alin. 2 din Lg 38/2003- este interzis transportul public, contra cost, de persoane, cu un autoturism, fără a deține pentru acesta autorizație taxi valabilă.
În cazul constatării, în mod repetat, a unor fapte de transport ilegal de persoane, împotriva conducătorului auto este luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă de la 1.000-5.000 lei, iar ca măsură complementară se dispune suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculului, pe o perioadă de 6 luni, fiind reținute, pe loc, plăcuțele și certificatul de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii atrag atenţia celor care obişnuiesc să circule, în calitate de pasageri, cu astfel de autovehicule, cu privire la riscurile la care se expun şi le recomandă să opteze pentru mijloacele de transport public autorizate.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor