Rămâi conectat

Curier Județean

Poliţiştii din Alba folosesc lupa pentru identificarea infractorilor. Sistemul de amprentare al Poliţiei Române nu mai funcţionează de trei luni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Programul informatic al Poliţiei Române special creat pentru identificarea rapidă a amprentelor, sistem folosit și de polițiștii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, este defect de aproape trei luni de zile. Criminaliştii folosesc pentru identificarea amprentelor suspecților metoda clasică, adică privitul simplu sau cu lupa. Astfel, compară amprentele extrase de la locul producerii infracțiunilor cu cele din arhivă.

Chiar dacă imposibilitatea folosirii programului informatic îngreunează activitatea de investigație a polițiștilor din Alba, aceștia reușesc totuși să îi prindă pe infractori și să îi trimită în fața instanțelor de judecată.

Bazele de date care cuprind amprentele şi caracteristicile biometrice operate de Poliţia Română s-au defectat din cauza căderilor de tensiune din reţeaua naţională de energie electrică.

Cele două baze de date ale Poliţiei au fost cumpărate în 2004, respectiv 2007, de la firma americană Motorola. Sistemul Imagetrak, achiziţionat în 2004, permite recunoaşterea facială a suspecţilor şi stochează şi examinează fotografii de semnalmente, date antropometrice, semne particulare şi date despre fapta şi modul de operare. Sistemul AFIS Printrak BIS, cumpărat tot de la Motorola în 2007 a costat 9,3 milioane de euro. Baza de date stochează amprentele suspecţilor, având o capacitate de 6 milioane de persoane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

2 ani de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Alba Iulia depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge!

Unirea Ziarul

Publicat

în

2 ani de închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Alba Iulia depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge! Un bărbat din Alba Iulia care a fost depistat la volan cu o alcoolemie de 3 grame alcool pur în sânge a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea