Rămâi conectat

Actualitate

Polițiștii din Alba au sancționat ieri peste 330 de șoferi. Atenție! Acțiunea continuă până duminică

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din judeţul Alba, acţionează la sfârșitul acestei săptămâni pentru prevenirea şi reducerea numărului  accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Potrivit IPJ Alba, „în perioada 27-29 septembrie a.c., poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, acţionează pe raza întregului judeţ pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Acţiunea este coordonată de Direcţiile Rutieră şi de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi se desfăşoară sub deviza „ALEGE VIAŢA!”

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, sunt folosite toate cele 16 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În cursul zilei de ieri, 27.09.2013, au fost depistaţi şi sancţionaţi, cu amenzi în valoare totală de 47.410, un număr de 331 de conducători auto care au încălcat regulile privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia 222 au încălcat regimul legal de viteză, 7 s-au angajat în depășiri neregulamentare, unul a condus sub influenţa alcoolului iar 101 conducători auto au fost sancţionaţi pentru alte abateri de la normele privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării, 11 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.”

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Inspectoratul de poliţie judeţean Alba,  recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată la condiţiile de drum şi trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea