Poliția Română: În șapte zile, peste 800 de șoferi au rămas fără permis pentru că au circulat cu viteză
În șapte zile, poliţiştii au constatat şi sancţionat 33.009 cazuri de nerespectare a regimului legal de viteză, fiind reţinute în vederea suspendării peste 800 de permise de conducere auto, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.
Prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de drum/trafic este unul din obiectivele prioritare de acţiune al Poliţiei Române, pentru reducerea riscului rutier, la nivel naţional.
Astfel, în cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră “ALEGE VIAŢA!”, s-a reuşit conştientizarea riscului rutier de către un număr însemnat de participanţi la traficul rutier, fapt reflectat în mod direct în reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor de circulaţie înregistrată în ultimii ani.
La nivel national, au fost angrenaţi 1.386 poliţişti, dintre care 1.134 din structurile de poliţie rutieră şi 252 din structurile de ordine publică, care au acţionat cu 448 aparate radar.
Au fost constatate 535 de infracţiuni, din care 464 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi 71 de altă natură.
De asemenea, au fost constatate şi sancţionate 33.009 de cazuri de nerespectare a regimului legal de viteză, fiind reţinute în vederea suspendării 804 de permise de conducere, pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.
Pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R. organizează frecvent acţiuni la nivel naţional, la care participată şi poliţiştii rutieri din cadrul structurilor de ordine publică, concomitent cu dezvoltarea activităţilor de educaţie rutieră, pe baza parteneriatului strategic cu societatea civilă.
Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, produse pe fondul vitezei, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să: respecte regimul legal de viteză instituit pe tronsoanele de drum pe care se deplasează, atât în interiorul cât şi în afara localităţilor.
adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care rulează, situând-o nu la limita maximă admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă.
reducă viteza de deplasare, în locurile impuse de lege şi în special în zona trecerilor pentru pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii.
Sursa IGPR – articol publicat în 18 iulie
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Stagiul complet de cotizare în noua lege a pensiilor, intrată în vigoare la 1 septembrie 2024, majorat pentru anumite categorii de pensionari. Sindicatele anunță proteste
Stagiul complet de cotizare în noua lege a pensiilor, intrată în vigoare la 1 septembrie 2024, majorat pentru anumite categorii de pensionari. Sindicatele anunță proteste Pensionarii români primesc o nouă lovitură și se confruntă cu un nou dezastru. Vârstnicii sunt profund nemulțumiți de faptul că nu le mai este recunoscut stagiul complet de cotizare, iar […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate16 ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii