PNL și PMP negociază FUZIUNEA: Băsescu, în partidul lui Iohannis, pe cale să redevină coleg cu Boc și Blaga
PNL și PMP negociază FUZIUNEA: Băsescu, în partidul lui Iohannis, pe cale să redevină coleg cu Boc și Blaga
După mai bine de 12 ani, Traian Băsescu ar putea ajunge din nou la aceeași masă cu PSD.
Biroul Executiv al PNL a votat în ședința de vineri, 12 noiembrie, un mandat pentru începerea negocierilor cu PMP, în vederea unei fuziuni prin absorbție, au declarat surse participante la ședință, pentru stiripesurse.ro.
Potrivit unor surse din PMP, partidul a răspuns mesajului transmis de PNL, exprimându-și disponibilitatea privind deschiderea dialogului politic. Până în acest moment, în afara unor discuții preliminare, nu există nicio altă evoluție, precizează sursele din PMP, pentru stiripesurse.ro.
Negocierile cu PMP ar fi început încă de pe vremea când Ludovic Orban conducea partidul, însă au fost finalizate sub conducerea lui Florin Cîțu.
Partidul condus de Cristian Diaconescu numără în prezent 2300 de consilieri. PMP împreună cu PNL dispun de același număr de consilieri locali în Consiliul General al Municipiului București dar și în sectoare. De asemenea, în PNL ar urma să intre 50 de primari.
Potrivit surselor G4Media.ro, fostul președinte Traian Băsescu nu a fost implicat în procesul de negociere, el retrăgându-se din prima linie din PMP după alegerile parlamentare din 2020, când partidul a ratat intrarea în Parlament.
PNL a fuzionat în iulie 2014 cu Partidul Democrat, însă la momentul fuziunii Traian Băsescu nu mai făcea parte din PD (care a fost condus de Vasile Blaga și Emil Boc), ci își lansase Partidul Mișcarea Populară, ca vechiul pentru Elena Udrea, care a candidat la președinție.
Potrivit surselor G4Media, PNL tatonează și o posibilă fuziune cu ALDE, fondat de Călin Popescu Tăriceanu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Adrian Negrescu despre ce înseamnă scăderea ratingului de țară: „Nu ne putem compara cu economiile dezvoltate la nivelul datoriilor din PIB. România nu are capacitatea de a plăti împrumuturile”
Adrian Negrescu despre ce înseamnă scăderea ratingului de țară: „Nu ne putem compara cu economiile dezvoltate la nivelul datoriilor din PIB. România nu are capacitatea de a plăti împrumuturile” Economistul Adrian Negrescu avertizează asupra situației economice a României și a efectelor scăderii ratingului de țară. Într-o postare pe pagina de Facebook, descrie situația economică actuală […]