Rămâi conectat

Actualitate

PNL și PMP negociază FUZIUNEA: Băsescu, în partidul lui Iohannis, pe cale să redevină coleg cu Boc și Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

PNL și PMP negociază FUZIUNEA: Băsescu, în partidul lui Iohannis, pe cale să redevină coleg cu Boc și Blaga

După mai bine de 12 ani, Traian Băsescu ar putea ajunge din nou la aceeași masă cu PSD.

Biroul Executiv al PNL a votat în ședința de vineri, 12 noiembrie, un mandat pentru începerea negocierilor cu PMP, în vederea unei fuziuni prin absorbție, au declarat surse participante la ședință, pentru stiripesurse.ro.

Potrivit unor surse din PMP, partidul a răspuns mesajului transmis de PNL, exprimându-și disponibilitatea privind deschiderea dialogului politic. Până în acest moment, în afara unor discuții preliminare, nu există nicio altă evoluție, precizează sursele din PMP, pentru stiripesurse.ro.

Negocierile cu PMP ar fi început încă de pe vremea când Ludovic Orban conducea partidul, însă au fost finalizate sub conducerea lui Florin Cîțu.

Partidul condus de Cristian Diaconescu numără în prezent 2300 de consilieri. PMP împreună cu PNL dispun de același număr de consilieri locali în Consiliul General al Municipiului București dar și în sectoare. De asemenea, în PNL ar urma să intre 50 de primari.

Potrivit surselor G4Media.ro, fostul președinte Traian Băsescu nu a fost implicat în procesul de negociere, el retrăgându-se din prima linie din PMP după alegerile parlamentare din 2020, când partidul a ratat intrarea în Parlament.

PNL a fuzionat în iulie 2014 cu Partidul Democrat, însă la momentul fuziunii Traian Băsescu nu mai făcea parte din PD (care a fost condus de Vasile Blaga și Emil Boc), ci își lansase Partidul Mișcarea Populară, ca vechiul pentru Elena Udrea, care a candidat la președinție.

Potrivit surselor G4Media, PNL tatonează și o posibilă fuziune cu ALDE, fondat de Călin Popescu Tăriceanu.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

29 noiembrie: Ziua Infanteriei Marine Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anual, la data de 29 noiembrie, este marcată Ziua infanteriei marine române. Astfel, conform Legii de organizare a Flotilei, echipajul Crucișătorului „Elisabeta”, construit de șantierele din New Castle, care era alcătuit din peste 180 de marinari, avea în compunere 20 de infanteriști marini.

În anul 1916, a început procesul de reorganizare a armatei, fiind menționat în cadrul Marinei Militare, Batalionul de Debarcare, alcătuit din efectivele terestre ale marinei. Ulterior, apare în Ordinea de bătaie a Marinei Militare Romane din ianuarie 1917 o noua structura, Corpul Infanteriștilor Marinei, care avea că zona de responsabilitate Delta Dunării și litoralul maritim, conform Ziua Constanța.

Cu timpul, structurile de infanterie marină s-au dezvoltat, diversificându-și gama de misiuni, cum ar fi lupta împotriva minelor și navelor de suprafață inamice, menținerea legăturii cu navele proprii, interzicerea infiltrării grupurilor de cercetare-diversiune și întârzierea acțiunilor inamicului până la sosirea forțelor principale, ajungând în aprilie 1940, să fie constituit Batalionul de Infanterie Marina, prima unitate de acest fel din Armata Romana.

În următorii ani, Infanteria Marină Română a suferit mai multe restructurări succesive, determinate de evenimentele politice și militare, fiind chiar desființată, în anul 1958, la cererea consilierilor sovietici. La data de 29 noiembrie 1971, a fost reînființat Batalionul de Infanterie Marina, data care a devenit Ziua Infanteriei Marine Romane.

Ziua de 29 este o ocazie deosebită pentru a omagia sacrificiile infanteriștilor marini în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, aducându-le o recunoștință imensă. Cu demnitate și curaj, prin munca susținută și tărie de caracter, infanteriștii marini au fost mereu devotați patriei, oameni care au ieșit cu fruntea sus din orice misiune, câștigându-și, de-a lungul timpului, respectul binemeritat.

Batalionul 307 Infanterie Marina este o structura importanta a Forțelor Navale Romane, care executa misiuni de descurajare și anihilare a acțiunilor teroriste în zona Deltei Dunării, zona lagunara și pe fluviu, de supraveghere și protecție a cailor de comunicații navale, misiuni de transport, participa la operații în sprijinul păcii, misiuni de căutare – salvare pe fluviu și pe mare, misiuni de monitorizare a zonei de responsabilitate, misiuni de asistenta medicala primara în situații de urgente civile, misiuni de limitare și înlăturare a efectelor dezastrelor sau a altor situații de criza.

Sursa: editiadedimineata.ro
Foto: facebook – Regimentul 307 Infanterie Marină


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare