Rămâi conectat

Actualitate

PNL și PMP negociază FUZIUNEA: Băsescu, în partidul lui Iohannis, pe cale să redevină coleg cu Boc și Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL și PMP negociază FUZIUNEA: Băsescu, în partidul lui Iohannis, pe cale să redevină coleg cu Boc și Blaga

După mai bine de 12 ani, Traian Băsescu ar putea ajunge din nou la aceeași masă cu PSD.

Biroul Executiv al PNL a votat în ședința de vineri, 12 noiembrie, un mandat pentru începerea negocierilor cu PMP, în vederea unei fuziuni prin absorbție, au declarat surse participante la ședință, pentru stiripesurse.ro.

Potrivit unor surse din PMP, partidul a răspuns mesajului transmis de PNL, exprimându-și disponibilitatea privind deschiderea dialogului politic. Până în acest moment, în afara unor discuții preliminare, nu există nicio altă evoluție, precizează sursele din PMP, pentru stiripesurse.ro.

Negocierile cu PMP ar fi început încă de pe vremea când Ludovic Orban conducea partidul, însă au fost finalizate sub conducerea lui Florin Cîțu.

Partidul condus de Cristian Diaconescu numără în prezent 2300 de consilieri. PMP împreună cu PNL dispun de același număr de consilieri locali în Consiliul General al Municipiului București dar și în sectoare. De asemenea, în PNL ar urma să intre 50 de primari.

Potrivit surselor G4Media.ro, fostul președinte Traian Băsescu nu a fost implicat în procesul de negociere, el retrăgându-se din prima linie din PMP după alegerile parlamentare din 2020, când partidul a ratat intrarea în Parlament.

PNL a fuzionat în iulie 2014 cu Partidul Democrat, însă la momentul fuziunii Traian Băsescu nu mai făcea parte din PD (care a fost condus de Vasile Blaga și Emil Boc), ci își lansase Partidul Mișcarea Populară, ca vechiul pentru Elena Udrea, care a candidat la președinție.

Potrivit surselor G4Media, PNL tatonează și o posibilă fuziune cu ALDE, fondat de Călin Popescu Tăriceanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea