Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL își pierde stelele: Consiliul Europei OBLIGĂ partidul să își schimbe sigla. Orban se opune: „Nu ştiu cum şi-a permis”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL își pierde stelele: Consiliul Europei OBLIGĂ partidul să își schimbe sigla. Orban se opune: „Nu ştiu cum şi-a permis”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a opus sâmbătă modificării siglei partidului, o propunere în acest sens venind de la preşedintele Comisiei de statut a liberalilor, Cătălin Boboc, în şedinţa Consiliului Naţional.

Boboc a propus, în Consiliul Naţional al PNL care s-a desfăşurat sâmbătă la Palatul Parlamentului, să fie eliminate steluţele de pe sigla partidului, scrie Agerpres.

„În urma unor notificări pe care încă din 2020 le-am primit de la Consiliul Europei suntem nevoiţi, în Anexa 1 de la Statut, în sigla noastră să renunţăm la steluţele care înconjoară săgeata tradiţională. Cred că este o modificare obligatorie, până la urmă suntem obligaţi să o supunem la vot. Este o modificare care survine în urma unor notificări pe care le-am primit de la Consiliul Europei, chiar şi o decizie în acest sens, şi suntem obligaţi să facem această modificare, pentru că altfel, probabil că sancţiunile vor fi şi altele”, a spus Boboc.

Ludovic Orban a menţionat, la finalul şedinţei, că această propunere nu a fost discutată cu el şi nu a fost supusă votului în Biroul Politic Naţional al PNL.

„Nu ştiu cum şi-a permis preşedintele Comisiei de statut, fără să vorbească cu mine şi fără să supună votului în Biroul Politic Naţional, să formuleze o astfel de propunere pe care eu o consider o propunere profund dăunătoare. PNL are vocaţie europeană. (…) Noi suntem un partid pro european şi sigla PNL, prin prezenţa stelelor, arată aceste elemente, pentru că realitatea e că din 1875 PNL a acţionat constant pentru europenizarea României şi pentru integrarea în spaţiul euroatlantic”, a spus Orban, după Consiliul Naţional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea