PNDR: Finanțare nerambursabilă de până la 70.000 de euro pentru antreprenorii care îşi dezvoltă o afacere cu profil non-agricol în mediul rural
Planul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, pe baza căruia se va asigura finanţarea agriculturii româneşti cu bani europeni, a fost trimis la Bruxelles, spre aprobare. Printre măsurile propuse se află și cea referitoare la antreprenorii care doresc să investească în mediul rural, dar în activităţi non agricole.
În cazul în care CE va accepta propunerea României, antreprenorii care au în plan dezvoltarea unui business non-agricol în mediul rural ar putea accesa între 10.000 şi 70.000 de euro pentru diverse activităţi, de la servicii agroturistice la servicii medicale.
Pentru a putea accesa fondurile, antreprenorii persoane fizice sau juridice trebuie să prezinte un plan de afaceri, şi trebuie să aibă sediul social și punctul/punctele de lucru în spațiul rural. De asemenea, activitatea pe care o derulează va fi desfășurată în spațiul rural și cel puțin 80% din noii angajați trebuie să aibă domiciliul stabil în spațiul rural.
Mai precis, se pot dezvolta cu bani europeni business-uri din sfera producţiei precum fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie și carton; fabricarea produselor chimice, farmaceutice; activități de prelucrare a produselor lemnoase etc, activităţi meşteşugăreşti, turistice, sau servicii precum cele medicale, sociale, sanitar-veterinare; reparații mașini, unelte, obiecte casnice; consultanță, contabilitate, juridice, audit; servicii în tehnologia informației și servicii informatice; servicii tehnice,administrative,etc
Sprijinul se acordă pentru realizarea activităţilor prevăzute de beneficiar în planul său de afaceri, inclusiv achiziționarea de teren, iar detalierea costurilor eligibile se va realiza în cadrul legislativ național.
Sprijinul nerambursabil se acordă pentru o perioadă de maximum cinci ani, sub formă de primă, în două tranşe astfel: 70% din cuantumul maxim al sprijinului la primirea deciziei de finanțare; 30% din cuantumul maxim al sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
IPJ Alba – Recomandări pentru prevenirea fraudelor în mediul online: „Nu accesați linkuri din mesaje nesolicitate, chiar dacă acestea par a proveni de la prieteni sau cunoștințe!”
IPJ Alba – Recomandări pentru prevenirea fraudelor în mediul online: „Nu accesați linkuri din mesaje nesolicitate, chiar dacă acestea par a proveni de la prieteni sau cunoștințe!” La nivelul țării noastre, au fost înregistrate o serie de fapte cu acest mod de operare, iar pentru o mai bună prevenție, cetățenii trebuie să se protejeze în […]