PNDR: Finanțare nerambursabilă de până la 70.000 de euro pentru antreprenorii care îşi dezvoltă o afacere cu profil non-agricol în mediul rural

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

pndrPlanul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, pe baza căruia se va asigura finanţarea agriculturii româneşti cu bani europeni, a fost trimis la Bruxelles, spre aprobare. Printre măsurile propuse se află și cea referitoare la antreprenorii care doresc să investească în mediul rural, dar în activităţi non agricole.

În cazul în care CE va accepta propunerea României, antreprenorii care au în plan dezvoltarea unui business non-agricol în mediul rural ar putea accesa între 10.000 şi 70.000 de euro pentru diverse activităţi, de la servicii agroturistice la servicii medicale.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pentru a putea accesa fondurile, antreprenorii persoane fizice sau juridice  trebuie să prezinte un plan de afaceri, şi trebuie să aibă sediul social și punctul/punctele de lucru  în spațiul rural. De asemenea, activitatea  pe care o derulează va fi desfășurată în spațiul rural și cel puțin 80% din noii angajați trebuie să aibă domiciliul stabil în spațiul rural.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Mai precis, se pot dezvolta cu bani europeni business-uri din sfera producţiei precum fabricarea produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie și carton; fabricarea produselor chimice, farmaceutice; activități de prelucrare a produselor lemnoase etc, activităţi meşteşugăreşti, turistice, sau servicii precum cele medicale, sociale, sanitar-veterinare; reparații mașini, unelte, obiecte casnice; consultanță, contabilitate, juridice, audit; servicii în tehnologia informației și servicii informatice; servicii tehnice,administrative,etc

Sprijinul se acordă pentru realizarea  activităţilor prevăzute de beneficiar în planul său de afaceri, inclusiv achiziționarea de teren, iar detalierea costurilor eligibile se va realiza în cadrul legislativ național.

Sprijinul nerambursabil se acordă pentru o perioadă de maximum cinci ani, sub formă de primă, în două tranşe astfel: 70% din cuantumul maxim al sprijinului la primirea deciziei de finanțare; 30% din cuantumul maxim al sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419